Ruth Stuut

Ga jij een extra flesje halen voor Pasen?

Rond de Paasdagen zijn de supermarkten flink aan het stunten met aanbiedingen. Zo scoor je makkelijk alle boodschappen voor een lekker paasontbijt met de nodige korting. Speciale aanbiedingen op afbakbroodjes of salades, we gooien zo ons mandje vol. Maar, Albert Heijn maakt de Paasdagen wel éxtra gezellig met fikse kortingen op wijn. Dit is de top 3 volgens wijnliefhebbers bij Vivino.

Vivino

Heb jij deze handige app nog niet op je telefoon staan? Als je ook maar een beetje een wijnliefhebber bent kan ‘ie eigenlijk niet ontbreken. Met deze app scan je eenvoudig een fles wijn, en kan je zien hoe deze is beoordeeld. In een oogwenk zie je de omschrijving van de smaak en de score op een schaal van één tot vijf. Zo koop je nooit meer een tegenvallende fles wijn! Daarnaast kan je ook zelf wijnen beoordelen, en heb je dus een leuk persoonlijk overzicht van je favoriete wijnen. Zo kun je gemakkelijk een goede wijn kiezen, zonder een echte kenner te zijn! Super handig, als je het ons vraagt.

Deze week zijn bij Albert Heijn de beste wijnen voor Pasen in de aanbieding. Wij zien soms door de bomen het bos niet meer met al die wijnen. Gelukkig kunnen we de Vivino app raadplegen. Wil je weten welke fles jij het beste op tafel kunt toveren dit weekend? Vivino geeft advies!

De top drie

De eerste wijn die goed beoordeeld én in de aanbieding is, is de: Sol y Nieve Verdejo – Viura 2023. Deze witte wijn is een Spaanse sauvignon blanc, en geschikt voor bij een pittig gerechtje. De wijn heeft een frisse smaak met vleugjes appel, perzik en citrusfruit. Dat past wel bij Pasen vinden wij! Met een score van 3.6 is dit een goede wijn om mee te nemen. Oh, en hij kost nu €3,99 in plaats van €5,29!

Op de tweede plaats vinden we weer een witte wijn. Het gaat om de Rietburg – Pinot Blanc. Dit is een droge witte wijn uit Duitsland, die een beetje smaakt naar peer. Ben je van plan om asperges op tafel te toveren tijdens Pasen? Dan is deze wijn een topper, volgens Vivino. In de app krijgt deze wijn een 3.5 en met de mooie afprijzing van €2,99 in plaats van €5,29 verdient deze fles een plekje op tafel.

We sluiten het rijtje af met een rode wijn, de Terra Viva – Sangiovese. Deze fles is afgeprijsd van €6,49 naar €4,99. Rode wijn drink je het beste met vlees. De wijn wordt omschreven als kruidig en pittig. Uit de 1065 beoordelingen op Vivino heeft deze wijn een ruime 3.6 gescoord. Dat klinkt goed! Heb jij misschien een lekker biefstukje op het menu staan? Dan kan je heel goed dit wijntje aan je boodschappenmandje toevoegen.

Lees ook: Op deze manieren kan je een bierflesje openen zonder opener

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Manners, Albert Heijn, Vivino | Beeld: Adobe Stock