22 februari 2019
redacteur

Kwaliteitsproblemen zijn de oorzaak

Slechts nieuws voor de fans van Nutella: de grootste fabriek ter wereld waar de hazelnootpasta gemaakt wordt, ligt sinds dinsdagmiddag stil. Het bedrijf Ferrero besloot de productie te stoppen nadat er kwaliteitsproblemen waren vastgesteld. Normaal gesproken brengt de fabriek 600.000 potten chocoladepasta per dag voort. Of er door de productiestop een tekort aan Nutella zal ontstaan, is nog onduidelijk.

Wij duimen dat de productie van de chocoladepasta snel weer op gang komt!

Nutella-fabriek

De grootste Nutella-fabriek ter wereld, die gevestigd is in het Franse Villers-Écalles, ligt sinds dinsdagmiddag 18.00 uur stil. De fabriek is verantwoordelijk voor een kwart van de wereldproductie van  Nutella en Kinder Bueno-chocoladerepen. Normaal gesproken maakt de fabriek 600.000 potten van de populaire hazelnootpasta per dag.

Kwaliteit

Een test wees uit dat er kwaliteitsproblemen waren. Moederbedrijf Ferrero besloot daarom de fabriek te sluiten totdat de problemen zijn verholpen. De multinational streeft ernaar de machines deze week weer te laten draaien. Met de potten Nutella en andere producten die nu in de winkel liggen, is niets mis. Dit verzekerde Ferrero aan persbureau AFP.

Tekort

Of er in Nederland een tekort zal ontstaan vanwege de stop in de Franse fabriek, is nog onduidelijk. Ferrero is tot nu toe niet bereikbaar geweest voor commentaar. Wel heeft de multinational aan Franse media laten weten dat er op dit moment nog geen problemen zijn met de bevoorrading.

Lees ook: Zo maak je in minder dan 15 minuten no-bake Nutellakoekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HLN, RTL Nieuws | Beeld: Unsplash