04 januari 2018
Sabine

Hierna wil je sowieso gezond gaan eten

Of het jaar nu nog maar net is gestart, of het net je verjaardag is geweest of dat het maandag is: veel mensen kiezen een bepaald startmoment om zichzelf een gezonder dieet aan te meten. Echter is het helemaal niet zo’n gek idee om op een ander moment je eigen leefstijl eens onder de loep te nemen. Wil jij graag gezonder eten, maar vind je het moeilijk om de motivatie te vinden? Bekijk deze documentaires op Netflix dan eens!

Deze documentaires zorgen voor de nodige dosis inspiratie voor het nieuwe jaar!

From Fat to Finish Line
Afvallen? Sommigen gaan een uurtje naar de sportschool of wandelen een extra groot rondje met de hond, maar in deze documentaire besluiten 12 mensen om af te vallen door 200 mijl (322 kilometer) door Florida te rennen. Ze trainen samen en steunen elkaar en het resultaat mag er zijn.

Fat, Sick & Nearly Dead
Deze documentaire die om Joe Cross draait, die zichzelf dik, ziek en bijna dood noemt, opent je ogen wat bewerkt voedsel betreft. Hij neemt onder de loep wat onze eetgewoontes zijn en hoe slecht bewerkt voedsel voor ons is. Daarnaast gaat hij ook nog eens over op een sapdieet waarbij hij tig soorten groenten en fruit binnenkrijgt.   

Forks Over Knives
De boodschap die Forks over Knives wil overbrengen aan de man is kristalhelder: een plantaardig dieet zonder bewerkt voedsel is belangrijk als je zoveel mogelijk uit je gezondheid wilt halen. Of je het ermee eens bent, is een tweede, maar deze docu maakt met sterke argumenten zeker duidelijk dat het helemaal niet zo slecht is om eens wat minder vlees, zuivel en bewerkt voedsel te eten.

Cowspiracy
Van de een op andere dag een compleet veganistisch dieet aanmeten is niet iets wat je zomaar doet. Echter kan het helemaal geen kwaad om wat minder vlees te eten, of om hier helemaal mee te stoppen. De documentaire cowspiracy legt uit hoe slecht de vleesindustrie is voor het milieu.

Cooked
Michael Pollan heeft zich de afgelopen jaren enorm verdiept in ons voedsel en de eetcultuur hieromheen. In deze documentaire ligt hij uit waarom we eten, wat we eten en hoe we beter kunnen eten. Michael probeert je geen bepaald dieet op te dringen, maar wil je simpelweg laten zien wat ‘goed voedsel’ inhoudt.

Lees ook: Avondje bankhangen op de planning? Dit zijn de leukste kookfilms en -series op Netflix

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Uproxx | Popsugar   | Beeld: Videostill Fat, Sick and Nearly Dead