05 juli 2024
Sabine

Na verloop van tijd kunnen je bakjes minder fris gaan ruiken

Tupperware of andere plastic bakjes zijn onmisbaar in de keuken. Ze zijn handig om kliekjes in te bewaren en in mee te nemen. De fervent Tupperware-gebruiker weet echter dat die bakjes na verloop van tijd best kunnen stinken. Wij delen hoe je het oplost! 

Plastic

De meeste voorraaddozen zijn gemaakt van plastic. Wel zo makkelijk, want je kunt deze bakjes gewoon invriezen en in de magnetron zetten. Wat niet zo leuk is, is dat plastic erg poreus materiaal is wat geur, smaak en kleur op kan nemen. En over het milieu maar niet te spreken! Omdat het plastic week kan worden neemt het niet alleen geuren en smaken op, maar ook de bacteriën van eten. Plastic is daarom ook niet een goede keuze voor rauw vlees en ander bacterie-rijk eten.

Glas

Wil je er zeker van zijn dat je eten én de verpakking fris blijft? Schaf dan voorraaddozen van glas aan. Deze zijn iets duurder, maar kunnen lang meegaan als je er voorzichtig mee bent. Glas neemt geen smaken, geuren en bacteriën op waardoor het makkelijk schoon te maken is. Ook kan glas prima in de vriezer, maar haal de bakjes er dan wel uit met een theedoek of ovenhandschoenen: glas wordt heel erg koud. Het nadeel? Glas is zwaar en niet handig om mee te nemen.

Geurtjes

Als je toch nog veel gebruik maakt van plastic tupperware, dan kun je de nare geurtjes als volgt verwijderen. Pak een krant en maak proppen van de pagina’s. Stop deze in je plastic bakje en doe de deksel erop. Laat dit een nacht staan en was daarna het bakje af. De krant neemt nare geurtjes op, waardoor het uit het plastic trekt.

Zout

Werken de kranten niet? Strooi dan eens een flinke laag zout in het plastic bakje en vul het aan met heet water. Doe weer de deksel erop en laat dit een nacht staan. Afspoelen, afwassen en weg is de geur.

Lees ook: Hét antwoord op de vraag: ‘Hoe vaak moet je de airfryer schoonmaken?’

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Adobe Stock