02 september 2021
Redactie Kookfans

Goed nieuws voor alle chocoladelovers!

Van chocolade kun je natuurlijk nooit genoeg hebben. Of het nu in een heerlijke cake zit, in een broodje, of gewoon een reepje op z’n tijd. En nu is er delicious nieuws vanuit Milka: zij lanceren namelijk twee nieuwe smaken. Wij vertellen er je alles over!

Milka

Wanneer je denkt aan chocolade, dan denk je waarschijnlijk aan een paarse koe die ergens in een weide ligt. Jaja: we hebben het natuurlijk over Milka. Het populaire chocolademerk heeft natuurlijk al volop heerlijke smaken chocolade – van standaardvariaties met nootjes of biscuit, tot repen met stukjes Oreo of Daim. En vanaf vandaag komen daar twee nieuwe repen bij! Extra bijzonder: deze smaken zijn bedacht door Milka-fans zelf.

Appeltaart

Officieel heet deze reep ‘Ons Appeltaart genietmomentje’. De 22-jarige Lorenzo heeft deze ingestuurd, gebaseerd op het geheime appeltaartrecept van zijn oma. “Het geheime recept van oma waarin ze karamel en gekruide koek toevoegde, en die gezellige familiemomenten rond de tafel inspireerden mij voor deze nieuwe Milka-smaak”, laat Lorenzo weten.

Milka appeltaart

Bakkie pleur?

De andere smaak is een klassieker met een smakelijke twist. De tweede reep heet “Onze koffie date”, en is bedacht door Annelize uit Zwolle. Deze reep heeft heerlijke melkchocolade zoals je van Milka gewend bent, met daarin hints van koffie én koekjes. “Na een lange intensieve dag smacht ik naar mijn favoriete momentje. Samen met mijn geliefde genietend op de bank. Het zijn deze heerlijke knusse avondjes die zorgen voor de meest tedere momenten en mij inspireerden voor deze nieuwe Milka-smaak”, vertelt Annelize.

milka koffie

Ereplek

Ook leuk: beide bedenkers van deze smaken krijgen een bijzondere plek in de Milka-geschiedenis. Zij stralen je namelijk beiden toe vanaf de verpakking van de repen chocolade. Hieronder kun je ze beiden, én hun bijzondere verhaal alvast bekijken.

 

milka smaken

 

Lees ook: Nazomeren met kruidnoten? Deze smaken liggen nu alweer in de winkels

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Milka | Beeld: Unsplash, Olena Sergienko / Milka