22 november 2022
Rowan Hattu

Vooral in deze tijden is het erg handig!

Nu de prijzen door het dak gaan door de inflatie, is het wellicht handig om verschillende supermarkten met elkaar te kunnen vergelijken. Want zeg nou zelf, je wil in deze tijdens toch het liefst zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dat vond Sjoerd van der Hoorn, bedenker van Check Je Bon, ook. 

Grote verschillen

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de duurste supermarkt maar liefst 11 procent meer vraagt dan de goedkoopste supermarkt. En schrik niet: het verschil tussen huismerken en A-merken kan zelfs oplopen tot wel 80 procent. Tijd om dat dus in de gaten te houden!

Check Je Bon

Dit vond Sjoerd van der Hoorn ook, oprichter van de app Check Je Bon. Hij kwam er namelijk achter dat deze verschillen door de Consumentenbond gebaseerd waren op het standaardpakket aan boodschappen. Sjoerd besloot om een switch te maken van de Jumbo naar Dirk en ondervond al snel dat hij een tientje per maand bespaarde. Toch kon hij dit niet uit het onderzoek van de Consumentenbond halen. De reden hiervoor was dat Sjoerds winkelwagen gevuld was met producten die niet in het standaardpakket aan boodschappen zaten.

Website/app

Toen hij dit eenmaal doorhad, besloot Sjoerd er verandering in te brengen. Hij zette een website/app op genaamd Check Je Bon. Op deze website kun je met één klik op de knop jouw boodschappenlijstje invoeren en ontdekken waar jij voortaan voordelig jouw boodschappen kan doen. De app geeft meteen aan waar jij geld kunt besparen, en wie weet zit jij al helemaal goed bij jouw vertrouwde supermarkt. Wij gaan de app in ieder geval downloaden! Jij ook?

Lees ook: Goed om te weten: zo lang blijft wijn houdbaar in een open fles

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Favor Flav | Beeld: iStock