31 mei 2024
Redactie Kookfans

Binnen no-time wil iedereen bij jou in de achtertuin barbecueën!

Ben je al bezig met het opknappen van je tuin voor de zomer? Dan heb je wellicht nog wat tips en tricks nodig om de perfecte sfeer in je tuin te creëren. Wij verklappen alvast een hele belangrijke.

Verlichting

Iets wat vaak vergeten wordt, is de verlichting in je achtertuin. Goede verlichting is namelijk een must, aangezien je het liefst tot laat in de avond buiten wil zitten als het zomer is. Met buitenverlichting heb je namelijk niet alleen maar goed zicht op je tuin, maar het zorgt ook nog eens voor een heleboel sfeer. Daarnaast is het natuurlijk ook handig voor diner feestjes, familie-etentjes of tijdens een barbecue. Je wilt immers wel zien wat je voorgeschoteld krijgt, toch?

slimme verlichting Philips Hue

Philips Hue

Wil je het een beetje anno 2024 aanpakken? Denk dan bijvoorbeeld aan de slimme buitenverlichting van Philips Hue. Met deze verlichting heb je met één druk op de knop controle over alle verlichting in én rondom je huis. Met de spots van Philips Hue kun je je helemaal suf experimenteren in je achtertuin. Zo kun je kiezen voor een kleurrijke oase van licht in je tuin, maar ook voor een ontspannen sfeer tijdens het diner. Heb je meer licht nodig tijdens het koken? Geen probleem. Kies eenvoudig een lichtscène in de Philips Hue app, of personaliseer je verlichting naar je eigen wensen. De keuze is reuze! Daarnaast kun je de verlichting ook nog eens overal en altijd aanpassen, zelfs wanneer jij op pad bent.

Eenvoudig te bedienen dus, maar nóg leuker: je hoeft geen tuinarchitect of elektricien te zijn om je tuin mooi te maken met licht. Je kunt de verlichting namelijk gemakkelijk zelf aansluiten. Het gehele systeem werkt op een lage spanning, waardoor het veilig is in gebruik. Daarnaast kun je het gemakkelijk besturen via de app. Begin dus met het creëren van jouw eigen unieke lichtbeleving in je achtertuin en breidt dit uit op de manier zoals jij graag wil.

Waarom slimme verlichting in je achtertuin?

Naast dat je de slimme verlichting naar jouw eigen wensen kunt bedienen, zijn er nog heel veel andere voordelen. Zo kun je je lampen zo instellen dat ze je begroeten wanneer je thuiskomt. Met deze lampen zorg je ervoor dat Philips Hue je voortuin verlicht wanneer je de oprit komt oprijden. Heb je binnenin je huis ook slimme verlichting? Dan kun je ook deze automatisch laten aan gaan.

Ook kun je er voor kiezen om de lampen zo in de stellen dat ze op willekeurige tijdstippen en ruimtes aan en uit gaan waardoor het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. Handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent. Je kunt het systeem zelfs uitbreiden met slimme camera’s en contactsensoren, waardoor je ook onverwachts bezoek kan afschrikken door je lampen te laten knipperen (in welke kleur dan ook). Op deze manier behoud je dus de sfeer rondom je huis, maar houd je ook ongewenste gasten ver weg van je erf.

slimme verlichting Philips Hue

Philips Hue

Maar dat zijn niet de enige extra voordelen van Philips Hue. Zo kun je je collectie van slimme lampen ook uitbreiden door middel van de Hue Bridge, welke het hart van je Hue systeem is. Zo kun je er maar liefst vijftig extra lampen en slimme accessoires op connecten.

slimme verlichting Philips Hue

Philips Hue

Zo zie je maar weer, met de slimme verlichting van Philips Hue kun je letterlijk élke kant op. Ben jij al klaar om je achtertuin helemaal zomerproof te maken met de slimme verlichting van Philips Hue? Wij in ieder geval wel!

Beeld: Philips Hue