31 mei 2024
Esther Reitsema

Boeken die vakantie!

Welke vakantiebestemming je kiest hangt natuurlijk af van allerlei verschillende redenen, maar laten we eerlijk zijn: een van de belangrijkste factoren is het eten. Ben je het daar roerend mee eens, dan is Napels misschien wel dé bestemming voor jou deze zomer. De Italiaanse stad is namelijk uitgeroepen tot de nummer één stad in Europa waar je het lekkerst én voordeligst kan eten.

Beste pizza’s ter wereld

Het online magazine Time Out heeft Napels uitgeroepen tot dé stad in Europa waar je moet verblijven als je van lekker en voordelig eten houdt. En daarvoor hebben ze een aantal goede redenen. De eerste is dat je in Napels de allerbeste pizza ter wereld eet. Het pizza bakken op de Napolitaanse manier staat zelfs in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De pizza’s worden in Napels gebakken in een steenoven, hebben een dunne bodem en een brede, krokante rand. De ingrediënten van de Napolitaanse pizza’s zijn altijd vers en zoveel mogelijk lokaal verkregen. Niet zo gek dus dat dit dé pizza-stad van Italië wordt genoemd.

Italiaanse keuken

Een tweede reden om Napels uit te roepen tot beste eet-stad van Europa is natuurlijk gewoon de Italiaanse keuken in z’n algemeenheid. De heerlijke pasta’s, de espresso’s, de wijnen en het ijs: er zijn op gebied van eten en drinken ontelbaar veel redenen om je vakantie in Napels te vieren. Het Napolitaanse voedsel is van kwaliteit, maar Time Out stelt dat het relatief gezien ook nog eens voordelig is.

Onderzoek

Time Out deed het onderzoek door duizenden locals te vragen naar het eten in hun stad. In Napels bleken de inwoners dus het meest positief over het uit eten gaan. Als je je zomervakantie nog niet geboekt hebt, weet je dus wat je te doen staat!

Lees ook: Van zuurkool tot rode wijn: dit zijn de raarste ijssmaken ter wereld

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock