Wie zoet is krijgt hartigs: ‘Croquetten Boutique lanceert letter van kroket’

11 oktober 2019

Snackliefhebbers kunnen hun hart ophalen

Chocoladeletters, pepernoten en speculaasjes: wij raken er niet over uitgepraat (en uitgegeten). Toch maak je sommige mensen gewoon nét iets blijer met een kaasplank en een paar bitterballen. De krokettenspeciaalzaak Croquetten Boutique in Utrecht wist hier maar al te goed op in te spelen. Zij brachten een heuse ‘kroketletter’ op de markt. Zo krijg je tóch het Sinterklaasgevoel terwijl je geniet van een kroket. Win-win, toch?

Ga jij ‘m proberen?

Kroketletter

Aan RTL Nieuws vertelt Brian Steevens, eigenaar van Croquetten Boutique, hoe dit idee tot stand is gekomen. “Het is eigenlijk begonnen als grap”, geeft de eigenaar aan“Wij zijn dol op kroketten en bedenken af en toe dingen om mensen op andere momenten een kroket te laten eten. Zo ontstond dit idee.”

Variaties

De speciaalzaak houdt het niet bij één variant. De kroket is in meerdere smaken verkrijgbaar. Zo kan je kiezen uit draadjesvlees, oude kaas en mokka-hazelnoot. De kroketletter kan alleen in de oven of airfryer, dus een frituurpan doet in dit geval niet z’n werk. De eigenaar geeft aan dat het een flinke hap is: “Hij is behoorlijk groot, dus lekker om te delen.”

Geproefd

In de uitzending van Editie NL geeft foodblogger Leonie ter Veld haar mening over de letter van kroket. “Ik heb m’n twijfels over de grootte. Met een letter ‘L’ ga je het nog wel redden, maar als je naam met de ‘M’ begint, dan heb je een probleem. Maar goed, delen doe je ook niet. Hier moet je gewoon vol voor gaan. December is toch al een vreetmaand.”

Lees ook: Kruidnoten op je brood: Calvé verkoopt vanaf nu Sinterklaas pindakaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wikimedia Commons