14 februari 2018
Robby

Hoe heet drink jij je thee?

Wat is er lekkerder op een koude dag dan een heerlijke hete mok thee? Lekker met je benen omhoog op de bank, met een dampende kop voor je; genieten. Wij drinken hem eigenlijk het liefst zo heet dat ‘ie een gat in onze slokdarm brandt, maar dit schijnt toch niet zo supergoed voor je gezondheid te zijn.  

Drink jij je thee ook het liefst loeiend heet? Dan moet je dit écht even lezen.

Hete thee

Heerlijk, lekker hete thee slurpen. Je hele lichaam warmt op door de warme vloeistof in je binnenste. Maar je kan die beker voortaan beter een paar minuten laten staan voordat je een slok neemt, want het kan de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Een gevolg dat natuurlijk voor de hand ligt is een verbrande of geïrriteerde slokdarm.

Combinatie met roken en alcohol

Maar een risico dat maar weinig mensen kennen is dat het drinken van hete vloeistoffen ook nog eens de kans op slokdarmkanker kan vergroten, zo meldt RTL Nieuws. Dit geldt overigens alleen bij mensen die ook roken en/of alcohol drinken, maar dat zijn er behoorlijk veel. Mensen die roken, minimaal anderhalf glas alcohol per dag drinken én hete thee drinken zouden vijf keer meer kans op slokdarmkanker hebben, volgens recent wetenschappelijk onderzoek. Door de hete drank zou de slokdarm gevoeliger worden voor tabak en alchohol. Alleen hete dranken is dus niet levensgevaarlijk, maar een combinatie met roken en alcohol is dat mogelijk wel.

Twee minuten

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds adviseert mensen om na het zetten van thee zo’n twee minuten te wachten voor het drinken ervan, de thee zou dan niet heter dan 65 graden Celsius zijn.

Lees ook: Wat is gezonder: een schaaltje ontbijtgranen met volle melk of een heerlijke pizzapunt?

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels