02 augustus 2018
Sabine

Is dit ook jouw favoriet?

Een aantal jaar geleden was de radler nog niet in elk restaurant te bestellen, maar tegenwoordig zijn ze niet meer van het terras weg te denken, met name niet in de zomer. Men was in het begin nog wat sceptisch over het drankje dat een beetje wegdrinkt alsof je limonade met een beetje bier drinkt, maar het zomerse biertje heeft inmiddels veel liefhebbers. We konden daarom niet anders dan ons afvragen wat nu het beste biertje is.

Ben jij het eens met de uitslag?

Biertest

Blijkbaar waren wij niet de enigen die benieuwd waren naar welke biermerk de beste radlers heeft. Het AD boog zich ook over dit vraagstuk en stelde een panel samen om te testen welke radler het lekkerst is. Vijf proefpersonen, met iedereen een connectie met en verstand van bier, proefden blind zeven verschillende radlers. 

7. Budels

Cijfer: 4.3
Op de laatste plek eindigde bij de jury het radlerbier van Budels. De schuimlaag was mooi en ‘bomvol zuur’, maar de jury vermoedde dat er sprake was van een brouwafwijking, omdat tonen van boterbabbelaar volgens de jury nog aanwezig waren.

6. Warsteiner

Cijfer: 5.8
Volgens het  panel lijkt deze radler erg veel op een gewoon pilsje. Juist daarom belandt Warsteiner op de een na laatste plek: hij lijkt simpelweg niet meer op een radler.

5.Grolsch

Cijfer: 6.7
Net als de Warsteiner zit het met de Grolsch ook niet helemaal goed met de smaak. Dit biertje bevat juist veel van de citroensmaak en prik, maar minder biersmaak.

Lees op de volgende pagina welk biertje de absolute nummer 1 is.

Pagina 1/2