25 november 2016
Robby

Gas

Eerst gaan we even uitleggen hoe het komt dat je sla altijd zo snel slap wordt. Als sla verpakt wordt, worden er allerlei soorten gassen in het zakje gespoten die er vervolgens voor zorgen dat de sla lang knapperig en vers blijft.

Zodra je het zakje echter opent, ontsnappen al deze gassen en is de sla niet langer beschermt. Dat is dan ook de reden dat je sla zo snel slap wordt. Als je dit wilt voorkomen dan is dat heel makkelijk.

Keukenpapier

Het enige wat je nodig hebt is een stukje keukenpapier. Je stopt dit bij het zakje sla in en doordat het vocht dat uit de sla komt hierin opgenomen wordt, blijft het veel langer vers. Tot wel 5 dagen lang en het risico op een salmonella besmetting wordt verkleind als je het keukenpapiertje af en toe even verwisselt. Wij gaan dit zeker vaker doen.


Pagina 2/2

Lees ook: Zat van sla? Maak deze pittige boerenkoolsalade voor de verandering!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan | Beeld: Pexels