20 augustus 2020
Marlieke

Zou jij het aandurven?

Het is al lang niet meer bij te houden hoeveel bijzondere smaken sausjes er in de schappen liggen. Toch is er altijd wel een bedrijf dat er nog een schepje bovenop weet te doen. Zo zoekt ook de Britse supermarkt Waitrose graag de grenzen op met de lancering van een (voor velen) afschrikwekkende ketchup.

Full English Breakfast

De ketchup is een variatie op het traditionele, uitgebreide Engelse ontbijt oftewel full English breakfast. Dat dit alles behalve een licht ontbijtje is, moge duidelijk zijn: De Britten combineren bij de eerste maaltijd van de dag gerust gebakken ei, bacon, worstjes, toast, champignons en uiteraard witte bonen in tomatensaus. Naast een Engels kopje thee met melk wordt er ook vaak koffie bij gedronken. Chef-kok Heston Blumenthal besloot een ludieke draai aan het traditionele ontbijt te geven met een full English sandwich, een broodje waarin al deze smaken samenkomen.

Ontbijt in een broodje

Heston probeerde zoveel mogelijk elementen van het ontbijt in één sandwich te stoppen. Het broodje dat hij voor de supermarktketen Waitrose ontwikkelde, is dan ook belegd met worstjes, bacon, ei, mayonaise en bonen in tomatensaus. Het brood zelf heeft ook nog eens de smaak van zwarte bonen. Om het helemaal af te maken, wordt het broodje geserveerd met champignon-koffie-ketchup. Vooral dit bijzondere sausje doet heel wat stof oplaaien.

Trek stillen

Volgens de topkok zelf is het alles-in-een-broodje een uitkomst. “De trek in een Engels ontbijt kun je nu altijd en overal stillen. Of je nu op zoek bent naar de ideale brunch voor onderweg, of gewoon nieuwsgierig bent hoe het smaakt: je zult het heerlijk vinden. Zelfs de koffie zit er alvast in”, licht Heston toe.  Zo enthousiast als de bedenker zelf, is het Britse publiek echter niet. “Koffie in de ketchup, wie zat daar op de wachten?” klinken vele reacties op social media. Toch zijn er ook genoeg mensen die de culinaire uitspatting wel aandurven: “Ik zou dit zó opsmikkelen.” Zou jij je er aan wagen?

Lees ook: Heb jij ze al geproefd? HEMA heeft nu deze bijzondere smaken ijskoffie

Wil je dit artikel bewaren? Bewaar het op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Pexels