04 mei 2020
Maayke

Heb jij onlangs dit taco-pakket bij Jumbo gekocht?

Supermarktketen Jumbo deelt een belangrijke veiligheidswaarschuwing. De taco-pakketten van het eigen merk bevatten mogelijk een andere saus, waardoor meerdere ingrediënten verkeerd op het etiket beschreven staan. Consumenten met bepaalde allergieën kunnen hierdoor ongemerkt bepaalde allergenen binnenkrijgen.

Terugroep Jumbo taco-pakket

Het Jumbo Taco’s Tomatensalsa Pakket met EAN 8718452376735 wordt per direct door Jumbo uit de schappen gehaald. De supermarkt waarschuwt consumenten voor dit product, omdat hier tijdens de productie mogelijk de verkeerde saus in terecht is gekomen. Om deze reden zijn de allergenen soja en selderij niet op de verpakking vermeld, maar zitten deze allergenen mogelijk wel in de saus voor de taco’s verwerkt.

Allergenen soja en selderij

Consumenten die allergisch zijn voor soja of selderij kunnen gevaar lopen door dit product te consumeren. De supermarkt laat in haar bericht weten dat klanten die niet allergisch zijn voor de allergenen soja en selderij het maaltijdpakket gewoon kunnen eten. Klanten die allergisch zijn en het taco-pakket in huis hebben, worden verzocht om deze terug te brengen naar het dichtstbijzijnde supermarktfiliaal. De taco-pakketten hebben een THT van 12-09-2020 of 30-09-2020.

Jumbo taco-pakket

Retourneren

Klanten die het pakket hebben gekocht bij de Jumbo kunnen deze – ook zonder kassabon – terugbrengen naar de winkel. Bij inlevering van het taco-pakket krijgen klanten het aankoopbedrag vergoed.

Lees ook: 5 veelgemaakte fouten bij het bereiden van garnalen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Wikimedia Commons, auteur: Maurits90