Zien: deze Japanner kookt uitgebreid voor zijn katten én filmt het

09 oktober 2020
Sanne

Het is een enorme hit op YouTube 

Katten zijn geliefde huisdieren. Er zijn lopen dan ook zo’n 2,6 miljoen van rond in Nederland. Menig baasje vertroetelt zijn viervoeter graag met iets lekkers, een speeltje of een zacht kussentje. Maar wat de Japanse Jun doet voor zijn drie katten doet gaat nét een stapje (of twee, of drie…) verder.

Razendpopulair

De Japanse Jun heeft een razendpopulair YouTube-kanaal, genaamd JunsKitchen. Op het kanaal, met 4,8 miljoen abonnees, laat de Japanner zien hoe het leven in de Japanse provincie Fukuoka eruitziet. Hij laat ook zijn huis zien, samen met vriendin Rachel, en het stel toont hoe ze boodschappen doen. Dat soort video’s zien we natuurlijk wel meer op YouTube, maar de video’s van Jun over zijn drie katten zijn toch echt uniek te noemen.

Japanse gerechten

Met de aandacht en toewijding van een professionele chef maakt Jun klassieke Japanse gerechten voor zijn drie katten. Zo zien we onder meer hoe hij sushi, ramen en noodles bereid. Natuurlijk alleen van ingrediënten die geschikt zijn voor katten. Zo kruidt Jun miso-soep met kattengras, mogen de poezen en plakje bonito (gedroogde tonijn) proeven en maakt hij rijst van gekookte kipfilet. 

Katten op krukjes

En wat vinden Jun’s katten van de sterrenmaaltijden? Die blijven rustig op hun krukjes zitten, terwijl ze aandachtig kijken hoe Jun hun maaltijd bereid. Het eten voor de camera vinden de viervoeters af en toe nog wat spannend, maar zodra het eten voor hun neus staat, gaan ze ervoor. Naast uitgebreide maaltijden koken, doet Jun nog veel meer met zijn huisdieren. Zo neemt hij ze mee op wandeling en traint hij ze om op een bel te drukken. De avonturen van Jun en zijn katten worden door miljoenen mensen bekeken.

Lees ook: Eet smakelijk: zo zien een frietje en burger van McDonald’s er na meer dan 20 jaar uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube JunsKitchen | Beeld: Videostill YouTube