14 juni 2021
Jaimy Boer

En de eerste aflevering staat al online!

Janny van der Heijden is niet meer van de beeldbuis en radio af te slaan. Naast Robèrt van Beckhoven staat ze altijd paraat voor eerlijk en ietwat hilarisch jury-commentaar tijdens Heel Holland Bakt, en met André van Duin maakt de culinair publiciste al verscheidene programma’s. Nu is het tijd voor Janny om te schitteren in haar eigen podcast: De Smaak van Vroeger. 

De Smaak van Vroeger

In de podcastserie De Smaak van Vroeger gaat Janny van der Heijden op zoek naar dierbare herinneringen op het gebied van eten. Wat stond er vroeger op tafel? Wat was je lievelingsgerecht? Hoe zag een feestmaaltijd eruit? Wat trakteerde je? Janny trekt het land door en gaat het gesprek aan met 85-plussers, waarbij de smaakherinneringen vaak door crisis en oorlog werden bepaald. En dit levert bijzondere en ontroerende gesprekken op.

Eerste aflevering staat online

Wekelijks komt er een nieuwe aflevering online, en de eerste aflevering is sinds vandaag te beluisteren. In de eerste aflevering bezoekt ze de Limburgse mevrouw Van der Heijde. Ze is opgegroeid in een welgesteld gezin in Valkenburg. Destijds was de stad een toeristische bestemming met luxe hotels en dure restaurants. Haar vader had een moestuin en daarom at het gezin altijd van eigen grond. Ook stond haar moeder graag in de keuken en heeft ze daar nog altijd mooie herinneringen aan.

Hoe luister je de podcast?

De podcast is te beluisteren via de website van MAX Vandaag, NPO Radio 5 en in de NPO Radio 5-app. Ook via Spotify kun je naar de grand lady van de culinaire wereld luisteren. Elke week is er een nieuwe aflevering.

Lees ook: Goed nieuws! Topwijnen zijn veel goedkoper geworden door corona

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: BrunoPress