14 juni 2021
Jaimy Boer

Daar proosten we op!

Helaas, het is echt waar: aan goede wijn zit soms een behoorlijk prijskaartje. En dan denk je twee of drie keer goed na voordat je een fles chardonnay afrekent. Door het coronavirus konden we onze wijn niet meer op het terras drinken, en hebben we massaal online besteld. Een fijne bijkomstigheid is dat topwijnen hierdoor momenteel veel goedkoper zijn. Cheers!

Duurdere wijn

Uit een onderzoek van Wijn- en Foodcommunicatiebureau Pitch PR blijkt we nu veel duurdere wijn drinken. Hoe dit komt? Wijnimporteur Kariem Hamed van Le Vineur legt uit: “Tien maanden lang konden we niet genieten van de horeca en bestelden we opeens restaurantmaaltijden voor thuis. Daar hoort een mooie fles wijn bij, via een online wijnwinkel, speciaalzaak of geleverd door het restaurant. Daar wen je aan.”

Betaalbaarder

Ook zijn de topwijnen veel goedkoper geworden voor consumenten. Dit komt doordat er niet aan de horeca geleverd kon worden, waardoor importeurs hun premiumwijnen niet kwijt konden. Dit leidde ertoe dat sommige wijnen flink in de kosten zijn gedaald. Frederik Boer, eigenaar van een wijnwinkel, legt uit dat de prijs flink kan verschillen. In zijn wijnwinkel verkoopt hij bijvoorbeeld de Alaux-champagne, die is uitgeroepen tot de beste champagne ter wereld. “Normaal betaal je er 90 euro voor, maar hij gaat nu voor 39,95 euro over de toonbank”, aldus Boer.

Prijzen stijgen

Volgens Dirk van Hees, een wijnkenner, is de kans groot dat de prijzen over een half jaar weer gaan stijgen. Hij zegt hierover: “Pareltjes liggen voor het oprapen. Het aanbod is er nu nog, maar na een half jaar zal de horeca wel hersteld zijn en is dat overschot weer weg. Dan zullen de prijzen voor mooie wijnen weer stijgen.” Daar maken we nu maar even mooi gebruik van!

Lees ook: Geen wijnkenner? Geen nood, zo vind je altijd de lekkerste wijnen!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Unsplash, Javier Balseiro