30 september 2020

Wil jij dit ook meteen in je leven?

Nutella is misschien wel een van de meest geliefde soorten broodbeleg ter wereld. En niet alleen op je bammetje smaakt het hemels, ook kun je er heerlijke zoete snacks meemaken zoals Nutella fudge brownies. Niet zo gek dus dat een foto van een pot witte chocolade Nutella meteen viraal ging. Kunnen we deze variant binnenkort proeven?

Witte chocolade Nutella

Liefhebbers van Nutella en witte chocolade konden hun geluk niet op toen ze op Instagram een foto voorbij zagen komen van een pot met een witte variant van de hazelnootpasta. Zullen we dan toch eindelijk deze gedroomde variant van Nutella in de schappen zien liggen? Degene die de foto heeft geplaatst, moet veel mensen echter teleurstellen. “Dit is geen echt product dus nee, je kan niet je lichaamsgewicht aan witte Nutella kopen.” Hoe we er dan wel aan komen? Gelukkig is het recept wél bekend!

Zelf maken

De Instagrammer ontving de witte Nutella als cadeautje. Het etiket is zo goed nagemaakt, dat je inderdaad direct zou geloven dat het om een ‘echte’ Nutella-variant gaat. Dat blijkt dus niet het geval. Mochten je smaakpapillen toch razend benieuwd zijn naar deze witte choco hazelnootspread, dan kun je zelf de keuken in duiken. ‘The Snack Controller’ deelt het recept.

Zo maak je witte chocolade Nutella:

  • Breek ongeveer 250 gram aan witte chocolade in stukken en laat deze smelten.
  • Maak zelf pure hazelnootpasta door een handvol hazelnoten te pureren, of koop dit in het natuurvoedingsschap. Voeg de olie van de hazelnootpasta en een flinke eetlepel van de hazelnootpasta zelf toe aan de witte chocolade.
  • Voeg extra hazelnootsiroop en zonnebloemolie toe. Roer alles goed door.
  • Laat hard worden in de koelkast.

Ook lekker: Nutella-oreocheesecake met hazelnoten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Her, Instagram The Snack Controller | Beeld: Unsplash