20 februari 2018
Maayke

De keuze is reuze bij Ikea

De verleiding is vaak moeilijk te weerstaan wanneer je de hele middag hebt gespendeerd in de Ikea; na het afrekenen móet je nog even langs de hotdog-kraam om zo’n lekker broodje te scoren. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend wanneer je geen vlees eet of veganistisch bent. 

Gelukkig heeft de Zweedse meubelketen nu ook aan deze mensen gedacht.

Vernieuwde versie

Op Instagram maakte Ikea onlangs bekend dat ze een nieuw broodje aan hun assortiment gaan toevoegen. En welke dit zal zijn? De ‘Veggie Dog’! Deze volledig veganistische versie van het populaire broodje hotdog komt binnenkort op de menukaart te staan. Nu kunnen dus zowel de vegetariërs als de veganisten ook genieten van een heerlijk broodje ‘Veggie Dog’ na een vermoeiend dagje shoppen in de Ikea.

Plantaardige en gezondere gerechten

Ook laat de meubelketen weten dat ze in de nabije toekomst nog meer plantaardige en gezondere gerechten aan het menu willen toevoegen. “Elk jaar genieten zo’n 660 miljoen mensen van het eten bij Ikea”, licht de woordvoerder van Ikea toe. “Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en eten serveren dat goed is voor de mens en de planeet.” De nieuwe veganistische ‘Veggie Dog’ zal eind deze maand al verkocht worden in het Ikea-filiaal in Malmö, Zweden. In Nederland moeten we nog heel even geduld hebben, want hier zal de ‘Veggie Dog’ vanaf eind augustus 2018 te bestellen zijn.

Lees ook: Simpel én lekker: Italiaanse muffins van bladerdeeg met parmaham, groene pesto en feta kaas

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nieuwsblad | Beeld: DSC_0039.JPG door Banzai Hiroaki onder de licentie CC By 2.0