23 juni 2021
Roos

De houten lepels van McDonald’s zorgen voor bakken kritiek

Liefhebbers van McDonald’s hebben het hoogstwaarschijnlijk al gemerkt: de fastfoodketen heeft onlangs wat veranderingen doorgevoerd. Zo krijg je in je milkshake tegenwoordig een papieren rietje en eet je je McFlurry met een houten lepel, in plaats van een plastic variant. Maar helaas valt dit niet bij iedereen goed in de smaak. 

Houten lepels

“McDonald’s wil samen meer doen voor minder afval en werkt wereldwijd aan de vermindering en verduurzaming van haar verpakkingsmaterialen”, bracht McDonald’s onlangs naar buiten. “Daarom werken we hard aan nieuwe manieren om de hoeveelheid plasticafval in het milieu nog verder terug te dringen en gaan we over op FSC-goedgekeurde, houten McFlurry-lepels.” Met deze verandering zou McDonald’s naar eigen zeggen 102.000 kilo plastic besparen.

Bakken kritiek

De verandering van de McFlurry-lepels valt echter bij veel liefhebbers van de fastfoodketen niet goed in de smaak. Nadat het McDonald’s-filiaal in Veenendaal via Facebook naar buiten bracht dat er houten lepels gebruikt zou worden, kwamen er meer dan twintig duizend reacties onder het bericht. “Gadver, dat is zo vies”, “Kippenvel, net als die ranzige papieren rietjes” en “Wordt straks makkelijk om ongezonde voeding te laten staan”, klonk het in de reacties.

Papieren rietjes

Want naast de houten lepels zijn ook de papieren rietjes totaal niet in trek. Veel mensen ervaren problemen tijdens het drinken van een milkshake door een papieren rietje. Zo wordt het rietje snel zacht en zou het voelen als “het likken van een natte krant”, als we de reacties op Facebook mogen geloven. Toch trekt McDonald’s zich maar weinig aan van alle kritiek. “We begrijpen dat dit allemaal even wennen is voor consumenten en gasten. Dat laten gasten ook weten. Er is echter geen mogelijkheid om de lepels nog langer van plastic aan te bieden”, brengt McDonald’s in een statement naar buiten. En tja, dat is goed voor de natuur, maar inderdaad even wennen voor ons.

Lees ook: Dít is waarom je beter twee hamburgers in plaats van ééntje kunt bestellen bij McDonalds!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash