12 april 2024
Redactie Kookfans

Voor als je echt niet kunt kiezen

We kennen inmiddels de pizza-bitterbal, en ook zogenaamde loaded fries met pizza-toppings zijn niets nieuws. Maar van dit nieuwtje moesten we ons toch even achter de oren krabben. Supermarktketen Lidl introduceert nu namelijk een pizza met (jawel!) frietjes erop.

Lidl

Van alle supermarkten in Nederland, is het toch vaak de Lidl die de meest bijzondere producten introduceert. Van spotgoedkope keuken-essentials tot kroketletters: er is altijd wel iets bijzonders te vinden bij de Duitse keten.

Zij zetten op het moment onze zuiderburen in het zonnetje met een fijne lading Belgian Style Specialties, zoals ze het zelf noemen. Natuurlijk horen hier volop Belgische kazen en bieren, zoete wafels, en chocolade-lekkernijen bij. Maar ook een heuse friet-pizza ligt sinds gisteren in de schappen. Uhh, pardon?

Pizza met friet

Het zit simpel in elkaar, als we de verpakking kunnen geloven. Een pizzabodem, tomatensaus, mozzarella, en frietjes, en presto! Je hebt een pizza met frietjes, die volgens Lidl ook nog ‘extra knapperig’ is.

Lidl pizza friet

Beeld: Lidl

Deze bevroren pizza hoef je thuis slechts 10 à 15 minuten in de oven te doen. Daarna kun je genieten van deze bijzondere smaakcombinatie.

Belgische pizza

Volgens Favorflav is een pizza met friet overigens ook in Italië een hit. Daar heet het een ‘pizza patatine fritte‘. Deze gaat de oven in als een pizza margherita, en pas als deze bijna klaar is, worden de voorgefrituurde frietjes eraan toegevoegd.

Het idee voor deze pizza komt echter gewoon uit België. Zo zou de eigenaar van het restaurantje Ediz in Kwatrecht het gerecht hebben uitgevonden. Eigenaar Bülent Çal legde al eens uit aan Het Nieuwsblad: “Die heb ik op een avond rond elf uur bedacht. Ik had net afgesloten en ik was aan het nadenken met welke nieuwigheid ik klanten kon lokken. En toen wist ik het. Dat moet ik maken. Ik ben in België geboren en ik wéét wat een Belg graag eet: frieten, stoverij en mayonaise.” Ha!

Nu kun je dus ook gewoon naar de Lidl om de hoek voor deze (misschien wel geniale) uitvinding. Daar haal je voor €2,49 zo’n friet-pizza. Eet smakelijk!

Lees ook: Oeh: Lidl verkoopt felbegeerde pistache crème voor een prikkie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav, Het Nieuwsblad, Lidl | Beeld: Adobe Stock