01 november 2021

Het broodbeleg kan een allergische reactie veroorzaken

Bij de HEMA kun je ongeveer alles vinden wat je hartje begeert. Van pennen en kookgerei tot allerlei etenswaren: de keuze is er reuze. Maar de HEMA heeft nu een belangrijke waarschuwing uitgegeven. In één van hun verpakkingen is namelijk per abuis een ander product terechtgekomen. En dat kan gevaarlijk zijn…

HEMA waarschuwt

Afgelopen weekend gaf de HEMA een waarschuwing uit voor hun verpakkingen met gebraden kipfilet. Ergens tijdens de productie is namelijk iets mis gegaan. Hierdoor is er per ongeluk een ander product in terechtgekomen. Hier zitten andere allergenen in. Deze staan natuurlijk niet op de verpakking vermeld, en kunnen dus een gevaar vormen. Als je kipfilet verwacht maar eigenlijk kipgehakt koopt, dan kun je met bijvoorbeeld een soja- of glutenallergie voor een nare verrassing komen te staan.

Waar moet je op letten?

Het gaat specifiek om Hema Gebraden Kipfilet voorverpakt in verpakkingen van 100 gram met de THT-datum 15-11-2021. In enkele van deze verpakkingen zit namelijk niet de gebraden kipfilet. In plaats daarvan zijn de verpakkingen gevuld met gebraden kipgehakt. Het kipgehakt bevat onder andere soja en gluten. Hiervoor heeft de HEMA een allergenenwaarschuwing uitgegeven.

hema waarschuwing

Wat moet je doen?

Heb jij zo’n pakketje gebraden kipfilet in huis, en ben je allergisch voor soja en/of gluten? Eet dan voor de zekerheid het broodbeleg niet op. Breng het product terug naar je plaatselijke HEMA. Hier krijg je het aankoopbedrag vervolgens terug. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de HEMA Consumentenservice via telefoonnummer 020 – 2242424.

Lees ook: Recept: gevuld plukbrood met gesmolten kaas en knoflook

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HEMA | Beeld: Brunopress