21 februari 2018
Maayke

En ze blijken ook nog eens een stuk gezonder te zijn!

Hoogstwaarschijnlijk zijn we er allemaal mee opgegroeid: snoepjes van het merk HARIBO. Zachte gummybeertjes, kikkertjes, kersen en colaflesjes, we kennen ze allemaal. En voor iedereen die nog steeds helemaal weg is van dit snoepgoed hebben we goed nieuws: er komen namelijk drie nieuwe snoepvarianten op de markt. 

Ze bevatten alle drie ook nog eens 30 procent minder suiker: een win-win situatie dus!

Nieuwe maatregelen

Voor de mensen die het niet kunnen laten om af en toe te snoepen, maar ook bewust willen blijven van hun suikerinname komt de fabrikant met een briljant idee. Zo laten ze weten dat ze op het moment snoep hebben laten ontwikkelen met 30 procent minder suiker. Daarnaast komt de fabrikant ook met een andere maatregel, namelijk op elke verpakking van de bekende HARIBO Goudberen staat nu een handje afgebeeld dat aangeeft hoeveel er in een klein handje vol snoepjes zitten.

Meer bedrijven

Niet alleen deze Duitse snoepfabrikant is bezig met het terugdringen van het suikergehalte in hun snoepgoed. Ook Nestlé liet vorig jaar weten dat de hoeveelheid suiker in hun Europese producten verlaagd gaat worden. Hetzelfde geldt voor frisdrankmerk Sprite die vorig jaar nog de frisdrank inruilde voor de suikervrije variant en supermarkt Albert Heijn liet weten het suikergehalte hun eigen merk frisdranken voor kinderen te verminderen.

Lees ook: Waar zit meer suiker in: cola of verse jus?

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Pixabay