23 januari 2019
Maayke

Dit scheelt weer wat in de portemonnee!

De dure decembermaand hebben we weer achter de rug. Echter lijkt de maand januari lang te duren en proberen we wat meer op ons geld te letten. Een goede manier om wat geld te besparen is om op de uitgaven van de boodschappen te letten. We gaven al eens eerder een aantal goede tips, maar ook bij de versafdeling kun je wat geld besparen. Zo koop je deze lekkere groenten nu in de supermarkt voor een spotprijs!

Wil je goedkoper uit zijn deze maand? Geef dan een van deze groenten de hoofdrol in je avondmaal!

Andijvie

Groenten waar minder onderweg mee is gedaan, denk aan snijwerk of verwerkt in een stamppot, is goedkoper. Een stronk verse andijvie kost bij de meeste supermarkten gemiddeld 1 euro, waar je makkelijk met twee à drie personen van kan eten. In vergelijking met een zak gesneden andijvie ben je ongeveer het dubbele kwijt in de meeste supermarkten. Wil je echt besparen? Zoek dan voor een stronk verse andijvie op de markt!

Chinese kool

Net als andijvie is Chinese kool ook een groente die deze maand veel goedkoper is. Koop ook hier de gehele kool en niet de voorgesneden variant. Voor één kool betaal je gemiddeld 1 euro 70. Hiermee kun je je hele gezin voorzien van een lekker avondmaal.

Courgette

Courgette kun je in talloze gerechten verwerken. Het mooie is: je scoort er al een voor minder dan 1 euro in de supermarkt! Koopje, toch?

Komkommer

Net als courgette koop je een komkommer ook voor ongeveer 1 euro in de supermarkt. Lekker, fris en gezond!

Paprika

Paprika zit boordevol vitaminen en mineralen, waaronder veel vitamine C. Deze kunnen we goed gebruiken voor onze weerstand in de donkere maand januari. Voor iets meer dan 1 euro scoor je een rode, groene of gele paprika bij de grote supermarkten in ons land. Voor drie paprika’s in een zak betaal je zo’n 2 euro.

Prei

Nog een goedkope groente is prei. Bij veel supermarkten koop je een bundeltje dat omgerekend 1 euro kost per halve kilo. Lekker om een smakelijke quiche van te maken in de koude winter.

Pompoen

En last but least de pompoen! Een (biologische) flespompoen is uitermate geschikt voor een lekkere pompoensoep en kost gemiddeld in de supermarkt tussen de 2 en 3 euro. Met een pompoen maak je genoeg soep voor het hele gezin!

Lees ook: Gooi jij aardappelschillen altijd weg? Dit kun je er nog mee

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Pexels