01 september 2022

We hoeven bij die producten niet bang te zijn voor nóg een prijsstijging

Iedereen heeft het de afgelopen maanden gemerkt: alles wordt steeds duurder. Met name voor benzine, eten en drinken zijn we heel wat euro’s meer kwijt dan vorig jaar. De besturen van de grote supermarktketens in ons land hebben dat ook gemerkt en hebben nu een belangrijk besluit genomen.

Producten van huismerken

Naar eigen zeggen maakt men zich bij Nederlandse supermarkten zorgen om de torenhoge inflatie. De besturen van supermarkten merken dat Nederlanders steeds meer de hand op de knip houden en gefocust zijn op aanbiedingen. Om hen tegemoet te komen, hebben Dirk, Vomar, Albert Heijn, Jumbo en PLUS bekendgemaakt dat ze tientallen basisproducten niet verder in prijs zullen verhogen.

Bij Albert Heijn gaat het om de zogeheten Prijsfavorieten (de producten van hun eigen merk). Die worden steeds vaker gekocht. Bij Jumbo stelt men dat ze de prijzen van andere winkels nauwlettend in de gaten houden, zodat ze hun belofte ‘euro’s goedkoper te zijn’ kunnen nakomen. Ook daar hebben ze een behoorlijk toename gezien bij de verkoop van huismerkproducten.

Eerder al aangekaart

Marc Jansen (directeur van branchevereniging CBL) ziet dat de supermarkten allemaal hun eigen acties hebben en vindt dat positief. “Dat is goed, laat de markt zijn werk maar doen.” CBL heeft eerder al een oproep aan het kabinet gedaan in de hoop dat ze sneller met lastenverlichting zouden komen, bijvoorbeeld door de btw op voedsel te verlagen. Inmiddels was dus duidelijk dat de situatie niet houdbaar was en hebben de supermarkten samen een besluit genomen. Koop je veel producten van huismerken? Dan hoef je dus niet bang te zijn dat ook daar nog weer sprake zal zijn van prijsstijgingen.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: 15% duurdere producten in de supermarkt door inflatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: Unsplash, Kenny Eliason