11 juni 2024
Hanna Mellema

Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond

Het prijsverschil tussen biologische en niet-biologische producten  is de afgelopen 5 jaar gedaald van 63% naar 48%. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van de Consumentenbond. Er zijn zelfs al biologische producten die evenveel kosten als de ‘normale’ variant.

Biologisch eten

De Consumentenbond deed uitgebreid onderzoek naar die prijzen van biologische en niet-biologische levensmiddelen. Hiervoor vergeleken ze de prijzen van 135 biologische producten bij 8 reguliere en 2 biologische supermarktketens. En wat bleek? In de normale supermarkten zijn biologische producten op dit moment nog 48% duurder. Dat lijkt veel, maar in vergelijking met de 63% 5 jaar geleden is er toch duidelijk een verandering gaande!

Producten

De kleinste prijsverschillen zitten bij de zuivel-, pasta- en rundvleesproducten. Zo concludeert de Consumentenbond dat een liter biologische melk vaak maar €0,20 duurder is dan de reguliere melk. Ook kost 300 gram biologisch rundergehakt bij de Jumbo net zo veel als het niet-biologische gehakt, en bij Dirk kosten biologische en niet-biologische macaroni evenveel.

Verschil in supermarkten

Het grootste assortiment biologische producten vind je natuurlijk ook in de biologische supermarkten, zoals EkoPlaza en Odin. Van de normale supermarkten hebben Albert Heijn, Jumbo en Plus het grootste aanbod bio-producten, al verschilt dit natuurlijk wel per filiaal.

Als je kijkt naar de prijzen, dan zijn de EkoPlaza en de Odin helaas wel het minst voordelig. Biologische producten zijn daar echt een stuk duurder dan in de normale supermarkten. Waar je dan wel het beste heen kunt? Nou, van alle normale supermarkten vind je de goedkoopste biologische producten bij de Dirk en de Lidl. De volgende keer daar maar even inslaan, dus!

Lees ook: Oei: Nederlanders eten twee keer zoveel suiker als ze zelf denken

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Consumentenbond | Beeld: Pexels