14 december 2021
Jasmijn

Leuk voor in de boom én in je glas

Voor wie 18 jaar of ouder is, zijn alcoholische versnaperingen tijdens kerst een leuk idee. Wij hebben een geweldige tip voor je: de cadeauverpakking van Ginneken Gin. In die verpakking vind je zes ‘Gingle Balls’, kleine flesjes gin in de vorm van kerstballen. Ideaal voor de naderende feestdagen!

Ginneken Gin

Het jonge, premium gin merk Ginneken Gin is vernoemd naar het Ginneken, een wijk in het zuiden van Breda. Volgens het merk zelf is dat ‘een bijzondere plek met een rijke historie en een bourgondisch karakter’. Het ligt pal naast het Mastbos, het oudste productiebos van Nederland. Graaf Hendrik III van Nassau, de oom van Willem van Oranje, heeft destijds geholpen dat bos te planten. Zowel het Mastbos als natuurgebied het Markdal vormen de inspiratie voor het merk.

De gevarieerde inhoud van de box

De twee witte kerstballen in de box zijn gevuld met Ginneken Dry. Deze dry gin heeft een zachte smaak, bestaand uit een mix van kruidigheid en zoete tonen. Je proeft de toon van dennennaald en de smaak blijft bijzonder lang hangen. Net als de andere twee soorten is deze gin gemaakt van een mix van natuurlijke ingrediënten, die allemaal uit de omgeving van Breda komen. Deze soort bevat 42% alcohol.

In de twee roze kerstballen zit Ginneken Pink Gin. Deze gin is wat zachter en verfrissender dan de dry gin-variant. Dit komt door de combinatie van bosbessen, bramen en de bloesem van dennenknoppen die in deze gin verwerkt zitten. De roze variant is dus vooral geschikt voor mensen die van zoetere drankjes houden. Deze soort bevat ook de minste alcohol, namelijk 39%.

Tot slot bevat de doos twee zwarte kerstballen, waar Ginneken Black Gin in zit. Deze gin heeft zijn bijzondere kleur te danken aan de fulvine mineralen die erin zitten. Het is de zwaarste variant, met kruidige aardse tonen en een lichte rooksmaak. Wie zijn neus boven deze gin houdt, ruikt het dennenbos. Deze soort bevat 57% alcohol, dus het wordt aanbevolen om hier kleine hoeveelheden van te drinken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ginneken Gin (@ginneken.gin)

Zelf proberen?

Wij hebben al een aantal ‘Gingle Balls’ in een glas leeggegoten en zijn erg enthousiast. Wil je zelf ook aan de gin met kerst? Ginneken Gin is te verkrijgen in verschillende slijterijen, horecazaken en webshops. Op de website van Ginneken Gin vind je meer informatie.

Lees ook: Cheers! Zo gezond is een gin en tonic

Wil je deze tip bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ginneken Gin | Beeld: Instagram Ginneken Gin