04 februari 2019
Maayke

McDonald’s is genoodzaakt te stoppen met de verkoop van kipnuggets

Het klinkt als een nachtmerrie voor menig kipnugget-fan: McDonald’s stopt met de verkoop van de populaire kipnuggets. Alle 247 McDonalds-restaurants in Nederland raken binnenkort door de vaste voorraad kipnuggets heen. Nieuwe levering is eerst nog niet mogelijk, omdat het concern de kipstukken van een van de leveranciers heeft afgekeurd. Dit is gedaan omdat er bij de productie mogelijk stukjes plastic of metaal in de nuggets terecht is gekomen.

Helaas moeten we het de komende tijd even zonder de populaire snack doen.

Kapotte machine

Eunice Koekkoek, woordvoerster van McDonald’s geeft aan dat er geen vervuilde kipnuggets zijn verkocht. “In ieder geval niet in Nederland.” De populaire kipstukjes van de McDonald’s wordt door een buitenlands bedrijf geleverd aan meerdere landen. “Onze controleurs zagen dat het bij het aanbrengen van het tempuralaagje, het deeglaagje, iets niet goed ging met de machine.” Onderdelen van de machine zijn ‘mogelijk’ onderdeel van de kipnuggets geworden.

Stop van de verkoop

Nadat de controleurs de fout hadden ontdekt werd de productie per direct gestopt en achterhaald welke partijen mogelijk plastic of metaal in de nuggets hadden zitten. Dagelijks verkoopt alleen de McDonald’s in Nederland al zo’n honderdduizend kipnuggets. Omdat het bedrijf met de slechte machines de populaire snack ook aan andere landen levert, is het goed mogelijk dat ze ook in het buitenland straks tijdelijk niet verkrijgbaar zijn.

Voedselveiligheid

De productie van de kipnuggets wordt bij alle leveranciers continu op 40 verschillende punten gecontroleerd, zo vertelt woordvoerster Koekkoek. Ook garandeert McDonald’s de voedselveiligheid. Het bedrijf zegt er zeker van te zijn dat er geen kipproducten zijn verkocht waar de plastic of metaaldelen al in zitten, omdat er voortdurend goed gecontroleerd wordt.

Lees ook: Recept: zelfgemaakte babi pangang

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Wikimedia Commons, Fritz Saalfeld