01 februari 2019

Ben jij ook zo dol op champignons?

Champignons zijn rijk aan mineralen als kalium, fosfor, koper, vezels en bevatten ook nog eens diverse vitamines. Champignons zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker. We kunnen er vooral niet van afblijven als ze met een heleboel knoflook, diverse kruiden en slagroom zijn bereid. Herkenbaar? We hebben een paar van de lekkerste gerechten met champignons voor je op een rijtje gezet.

Wat ga jij binnenkort maken?

1. Zalmfilet in een romige spinazie-champignonsaus

zalmfilet
Na het werk nog uren in de keuken zwoegen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, is niet iets waar de meeste mensen blij van worden. Restaurant-waardige gerechten serveren komt wel weer in het weekend. Of toch niet? Heb je doordeweeks bezoek en wil je hen een maaltijd voorzetten om u tegen te zeggen? Maak dan deze heerlijke zalmfilet in een romige spinazie-champignonsaus.

2. Romige pestogarnalen met knoflook en champignons

pestogarnalen

Voor garnalen mag je ons ’s nachts wakker maken. Het water loopt ons al in de mond als we denken aan garnalen met knoflook, heel veel knoflook, en champignons. Herkenbaar? Probeer dan eens dit gerecht.

3. Knoflookchampignons

knoflookchampignons

Als je een liefhebber van champignons bent, moet je deze knoflookchampignons eens proberen! De paddenstoelen worden nog veel lekkerder door het boterige sausje met knoflook en verse kruiden. Serveer de knoflookchampignons naast een goed stuk vlees of vis en wat aardappeltjes. Biefstuk, kip of zalm: dit gerechtje past echt overal bij.

4. Champignon-bitterballen

champignons

Champignons zijn niet alleen lekker door diverse gerechten, maar zijn ook perfect als hapje. Maak bijvoorbeeld eens champignon-bitterballen in de oven.

5. Romige Hongaarse champignonsoep

Als het buiten ijskoud is, warmen we graag op met een stevige, warme soep. Snert is een soep die we dan dolgraag eten, maar het is wel veel werk om te maken. Wil jij een goed gevulde soep op tafel zetten? Maak dan eens deze heerlijke Hongaarse champignonsoep.

6. Risotto met champignons en courgette

risotto

Wie denkt aan risotto, denkt gelijk dat je hiervoor uren in de keuken moet staan. Toch valt dit allemaal best wel mee. Helemaal met dit recept, waarbij je in totaal maar 20 minuten kwijt bent. En hoewel risotto eigenlijk gewoon een rijstgerecht is uit het noorden van Italië, is er niets gewoons aan dit gerecht. 

7. Romige gevulde champignons

gevulde champignons

Als je van uitgebreid koken houdt en je de meest fantastische diners op tafel zet, maak je vast ook geregeld amuses en bijgerechten. Een paar kleine hapjes kunnen al veel indruk maken op je gasten. Gelukkig hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn, want deze gevulde champignons kan iedereen maken. Ze zijn lekker romig en hartig en vallen ook bij mensen die niet zo van champignons houden in de smaak. Serveer ze als amuse of leg een paar op het bord bij het hoofdgerecht. Je gasten zullen zeker onder de indruk zijn!

8. Hartige taart met spinazie, champignons en kaas

De handen uit de mouwen steken in de keuken: hartstikke leuk, alleen heb je daar niet altijd de tijd voor. Ovenschotels en hartige taarten zijn in zulke gevallen ideaal. Vaak hoef je maar een paar handelingen uit te voeren en de ingrediënten in de ovenschaal of in de taartvorm te doen en de oven doet de rest van het werk. Ideaal!

9. Romige ovenschotel met kip en champignon

romige ovenschotel

Soms hebben we gewoon zin in een hartige maaltijd die onze ziel voedt. Deze romige ovenschotel met kip en champignon leent zich daar uitstekend voor! Lekker romig en zout en gemakkelijk te bereiden. Serveer de ovenschotel met gekookte pasta, aardappelen of rijst. Dit gerecht is ook ideaal om opnieuw op te warmen, dus goed als je niet iedere dag zin hebt om te koken!

Lees ook: Romige kip op toast

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pixabay, Pxhere, Pexels, videostills, Kostas Limitsios, Flickr,