11 september 2023
Esther Reitsema

Ze houdt er een gezond en gevarieerd eetpatroon op na

Hoewel ze moeder is van drie kinderen, ziet Bo Wilkes er nog altijd fantastisch uit. Ze houdt van een wijntje en een taartje op z’n tijd, maar probeert wel op haar voeding te letten. De Echte Gooische Moeder vertelt wat ze zoal eet op een dag.

Maandag

“Elke ochtend start ik met een kop zwarte koffie, een glas water met citroen en een gembershot. Gedurende de dag drink ik spa rood. Ik vergeet nog weleens te ontbijten, omdat ik te druk ben met de kinderen. Vandaag ook. Nadat ik ontbijt heb gemaakt voor de kids, ga ik richting sportschool voor mijn krachttraining met personal trainer. Na het sporten drink ik een ‘hulk’: een grote smoothie van mango, spinazie en proteïne. Als lunch mijn favoriet: vier volkorencrackers met kaas, tomaat, een beetje mayo en kerriepoeder. De kinderen zijn vrij, dus we gaan even fietsen. Eenmaal thuis drink ik een glas cola zero. ’s Avonds maak ik volkorenpasta bolognese van verse tomaten, courgette, champignons, ui en paprika.”

Dinsdag

“Ik krijg van mijn verloofde Paul havermout met bessen. Hij doet aan een 90-dagen-challenge om voor de zomer een paar kilo’s kwijt te raken. Mijn streefgewicht is 68 kilo, dus ik doe graag mee. Zo drinken we doordeweeks geen alcohol en in het weekend hooguit twee glaasjes. Ongezellig, maar het levert zoveel energie op. Ik lunch met twee getoaste zuurdesembroodjes met avocado, kipfilet en peper. ’s Middags gaan we naar de show van Freek Vonk. Daar eet ik een bak zoute popcorn, waar ik vervolgens een beetje van baal; ik was net zo lekker bezig. ’s Avonds maak ik beefreepjes gebakken in sambal met gewokte paksoi, champignons en taugé.”

Woensdag

“Vanochtend vertrek ik al om half acht van huis richting Amsterdam voor de lancering van mijn nieuwe kledinglijn. Door de spanning vergeet ik te ontbijten. Gelukkig is er een uitgebreide lunch: sandwich spicy tuna met een gemberwortelsinaasappelsapje. Ik heb een jaar aan de collectie gewerkt, maar gelukkig is iedereen enthousiast. Ik kom ’s avonds laat thuis, waar Paul heeft gekookt: kipfilet met wortel, allerlei groene groenten zoals courgette, rozemarijn, citroen en knoflook uit de oven met rijst.”

Lees ook: Eetdagboek: dit eet Jennifer Lopez op een dag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld