18 maart 2022
Redactie Kookfans

‘Ineens sta je zelf in de tent die je alleen maar van tv kent, dat is toch geweldig!’

Morgen staat alweer de tweede aflevering van Heel Holland Bakt op de planning. Kortom: het perfecte moment om even terug te blikken op de eerste aflevering én de eerste afvaller van HHB 2022 nog eens in zonnetje te zetten.

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering van Heel Holland Bakt 2022 van 12 maart.

Terugblik aflevering 1

We zien in de eerste aflevering hoe de tien getalenteerde thuisbakkers voor het eerst de oh zo mooie tent binnenlopen. Het thema van de eerste aflevering is ‘Cake’, en daar kunnen we natuurlijk alle kanten mee op. Allereerst is er de signatuuropdracht: de bakkers moeten hun beste garde voorzetten bij het maken van een slagroomtaart. Daarop volgt een technische opdracht: de bakkers moeten in 50 minuten zes perfecte roze koeken afleveren. Hier blinkt Mary uit en zij kan de eerste plaats in haar zak steken. Ten slotte bewijzen de bakkers hun spektakelkunsten met een set geweldige bouwwerken van madeleine-cakejes. De meesterbakker van aflevering 1 blijkt uiteindelijk Zeinab en helaas, helaas: er is natuurlijk een afvaller.

‘In één woord: geweldig’

“De eerste is altijd heel vervelend, maar iemand moet natuurlijk de eerste zijn”, vertelt André van Duin. En deze week is dat Siham. Het is een bitterzoet vertrek voor de thuisbakker. “Ik had het voor geen goud willen missen”, reageert ze na afloop. In een interview met Omroep MAX blikt de voormalig kandidate terug: “Het was in één woord: geweldig”, vertelt ze. “Degenen die mij goed kennen weten dat ik een fanatieke thuisbakker ben. Ik was zo trots toen ik eindelijk aan iedereen kon vertellen dat ik één van de tien bakkers ben van Heel Holland Bakt 2022!”

Bovendien was het natuurlijk een prachtige ervaring om opeens zélf oog in oog te staan met die geweldige jury en je te kunnen meten met nog een heel stel getalenteerde thuisbakkers. “Ineens sta je zelf in de tent die je alleen maar van tv kent, dat is toch geweldig.”

hhb eerste afvaller

Kandidaten

Ook leuk: Siham deelt dat de kandidaten elkaar ook ná de opnamen dagelijks contact houden. “We waren tien vreemden, maar vanaf het eerste moment dat we bij elkaar zijn gezet was het direct een dolle boel”, vertelt ze. “Ik heb hele lieve mensen leren kennen, er gaat geen dag voorbij dat we elkaar niet spreken.”

Doorbakken

In Doorbakken kon Siham ook nog lachen om haar blunder met het glazuur van de roze koeken. In de aflevering was namelijk te zien dat ze dit vol concentratie op de verkéérde kant van de koek aanbracht. “Ik moet nog even iets rechtzetten: dat was er maar eentje, gelukkig”, lachte ze. De andere vijf koeken zijn dus wel goed gegaan. Ook mogen we in de aflevering meekijken hoe Siham haar best doet tijdens een masterclass slagroomtaarten bakken van Robèrt. Zo deelt hij een handige lifehack om een slagroomtaart te maken die in één keer helemaal recht en romig is.

Zelf op de hoogte blijven van de prachtige baksels van Siham? Je volgt haar hier op Instagram.

Lees ook: Dit zijn de leukste tweets over Heel Holland Bakt aflevering 1

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Omroep MAX, Doorbakken | Beeld: Ronald J. Reinders / Omroep MAX