06 november 2020
Sanne

$0,38 per domme vraag, alstublieft 

Domme vragen bestaan niet. Althans, dat zeggen veel mensen. Het Amerikaanse restaurant Tom’s Diner is het daar echter niet mee eens. Zij rekenen extra kosten voor iedere domme vraag die wordt gesteld. En geloof het of niet: het is een groot succes! 

Domme vragen

Gasten kunnen soms met de gekste vragen komen. Mensen die in de horeca werken kunnen daar vast en zeker over meepraten. Als restaurant kun je je daaraan ergeren, je kunt het laten voor wat het is óf je maakt er een grapje van. Restaurant Tom’s Diner in het Amerikaanse Denver besloot voor de laatste optie te gaan. Zij rekenen $0,38 extra per domme vraag.

IJs in het water 

Het personeel van Tom’s Diner krijgt regelmatig te maken met domme vragen in hun restaurant. Denk aan vragen als: “Zit er water in het ijs?” Of “Hebben jullie ook glutenvrij brood? Oh, en doe maar een biertje.” Die mensen kunnen aan het einde van de avond $0,38 extra op de rekening verwachten. En nee, dat komt niet als een verrassing, het staat namelijk gewoon op de kaart onder het kopje ‘bijgerechten’.

Humor op de kaart

Gelukkig worden klanten niet boos vanwege de extra kosten, sterker nog: het is een groot succes! Het is dan ook maar een grapje. Tom’s Diner wilde gewoon wat humor aan de kaart toevegen, dat laat het restaurant weten aan Today Food. “Er is al genoeg ellende op de wereld, dus wij houden het graag licht.” Inmiddels maken sommige gasten er zelfs een sport van om zoveel mogelijk domme vragen te stellen. Bij Tom’s Diner vinden ze dat alleen maar leuk: Het zet de mensen aan het denken over welke domme vragen er soms worden gesteld én het belangrijkste: ze hebben lol.”

Nog meer humor

Extra kosten voor stupid questions is niet het enige grapje op de kaart van Tom’s Diner. Onder het kopje ‘gezonde opties’ staat onder andere ‘lopend naar huis’, want dat is inderdaad gezond. Een andere optie is ‘sla je volgende maaltijd over’, kosten: bespaart geld. Een ding is zeker: in Denver hebben ze humor!

Lees ook: Wauw! Deze Italiaanse banketbakker laat zijn desserts tot leven komen

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Pixabay