30 maart 2018

Sommige documentaires zijn echt weerzinwekkend!

Het is altijd goed om meer te weten te komen over eten. Waar komt het vandaan, hoe wordt het gemaakt… Vaak hebben we geen idee. We belichten in dit artikel zowel de documentaires waar je van gaat kwijlen zo lekker als het eruit ziet, maar ook de documentaires over de misstanden in de voedingsindustrie. Ze zijn allemaal meer dan de moeite waard om te gaan kijken. 

Wij hebben ons prima vermaakt en zijn er veel wijzer van geworden.

Kwijlen

Laten we beginnen met de documentaire waarvan je gegarandeerd gaat kwijlen. Er zijn een paar die je absoluut eens moet kijken. Bijvoorbeeld:

Chef’s Table

In deze serie zie je het hele proces van een restaurant. Van het bedenken van de recepten tot de uitvoering. Een echt kijkje in de keuken van sterrenchefs.

Anthony Bourdain: No Reservations

In deze documentaire schuift Bourdain aan bij normale mensen over de hele wereld. Zo zie je hoe verschillend onze eetgewoontes zijn en wat ze op normale dagen eten. Heel leuk om te zien.

Cooked

In deze prachtige documentaire laat best-seller auteur Michael Pollan ons zien hoe koken ons voedsel en de wereld veranderd heeft. De documentaire is gefilmd door Academy Award Winning Filmmaker Alex Gibney waardoor de beelden onweerstaanbaar mooi zijn. Wie had gedacht dat voedsel er zo betoverend uit kon zien?

Schokkend

Helaas zijn er ook documentaires nodig die laten zien hoe gruwelijk het er soms aan toe gaat in de voedingsindustrie. Bij deze documentaires moet je vooral je ogen niet dicht doen -hoewel je dit wel wil doen-, omdat het heel belangrijk is dat deze dingen vertelt worden.  Kijk bijvoorbeeld:

What the Health

In deze documentaire nemen ze je mee op de zoektocht naar wat je nou echt eet. Ze onderzoek onder meer de relatie tussen voeding en ziekte en of dierlijke voedingsmiddelen slecht voor ons zijn.

Global Waste

Jij gooit vast ook wel eens iets weg. In deze documentaire zie je wat voor gevolgen dit heeft op onze wereld. Het is werkelijk schokkend en na deze documentaire denk je wel tien keer na voor je iets achteloos in de prullenbak gooit.

Lees ook: Kook jij je bloemkool altijd? Dit is waarom je dat vooral niet moet doen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Body en Fit | Beeld: pixabay