31 januari 2023
Sanne

Bakkers klaar? Tweeten maar!

Heel Holland Bakt is weer terug op de buis, en daar zijn we hartstikke blij mee. Niet alleen om de bijzondere baksels, maar ook om de grappige tweets van de kijkers thuis. We zetten de leukste tweets op een rij! 

Aflevering 7

De zevende aflevering van Heel Holland Bakt stond in het teken van de halve finale, en daarvoor trokken de kandidaten natuurlijk weer alles uit de kast. Althans, drie van de vier halve finalisten. Zineb was helaas ziek en kon daardoor niet meedoen. Ook Janny was ziek, maar zij was van de partij middels een tablet en een snelle bezorger die alle baksels bij haar bezorgde.

De halve finale begon met het maken van een taart waarin de kandidaten twee klassiekers moesten verwerken. De technische opdracht bestond uit het maken van een suikertent. Tot slot was daar het spektakelstuk met het favoriete onderdeel van Robèrt: brood! Omdat Zineb ziek was, hoefde dit keer niemand zijn schort in te leveren. Wel was er natuurlijk weer een speldje voor de meesterbakker: een primeur voor Amel.

Meekijken met Twitter

En natuurlijk geldt dat we tegenwoordig allemaal makkelijk onze mening kunnen geven over van alles en nog wat. Zo viel er dit weekend onder de Twitter-hashtag #HHB weer flink wat te lachen. Wij zetten de leukste tweets op een rijtje.

https://twitter.com/sundaystroll_/status/1619782076085202944

Dat was dus omdat Zineb, net als Janny, ziek was. Het altijd vrolijke jurylid was echter nog wel van de partij middels een videoverbinding, wat zorgde voor hilarische momenten.

Janny lag dan wel ziek in bed, André wilde met alle liefde haar taak overnemen om iets proeven van de baksels.

En ook Jan was een helpende hand voor zijn medekandidaten, want de bakker is keer op keer ruim voor de tijd klaar.

De opdracht voor het broodmandje wekt bij sommige kijkers andere associaties op.

Het wordt een bijzondere finale volgende week. Al is niet iedereen het eens met de uitslag…

 

Dit keer hoefde dus niemand de tent te verlaten. Jan, Mercedes, Amel en Zineb staan dan ook met zijn vieren in de finale volgende week. Spannend!

Lees ook: Ze zijn bekend: dit zijn de finalisten van Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Twitter, Omroep MAX | Beeld: Elvin Boer/MAX