04 mei 2022
Christel

‘Deze ervaring is een cadeautje’

Tijdens de afgelopen aflevering van Heel Holland Bakt stond er veel op het spel. De laatste vier kandidaten zetten namelijk alles op alles om een plekje te bemachtigen in de finale van het bakprogramma. Helaas haalde één van de halvefinalisten de finale net niet, toch zit de afvaller niet bij de pakken neer: ‘Het was fantastisch met 10 uitroeptekens!’

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de zevende aflevering van Heel Holland Bakt 2022 30 april. 

Terugblik aflevering 7

Onder het mom van beter laat dan nooit, stond de zevende aflevering van Heel Holland Bakt in het teken van Pasen. De thuisbakkers begonnen met het maken van een paasbrood. Dat moest echter niet zomaar een paasbrood zijn, maar eentje dat extra bijzonder was met een goede vulling. De technische opdracht bestond uit het maken van een paas-advocaattaart. Op de tweede bakdag stond het paasspektakel op de planning. Hoewel Marieke een prachtig, schuimig paasei had gemaakt moest zij helaas de tent verlaten.

Avontuur

Dat Marieke net niet de finale haalde, mag voor haar de bakpret niet drukken. Zo blikt ze met heel veel plezier terug op haar Heel Holland Bakt-tijd. “Het is natuurlijk al een feestje op zich om in de tent te mogen bakken en dan is het ook nog eens zo leuk met de hele groep bij elkaar. We hebben zoveel van elkaar geleerd”, vertelt ze aan Heel Holland Bakt. “En het mooie is dat we allemaal verschillende achtergronden hebben, maar dat maakt helemaal niks uit. Je mag zijn wie je bent.”

Voorbereiding

Marieke wist tijdens elke opdracht weer de mooiste baksels te maken. Dit dankt ze onder andere aan de juiste voorbereiding. “Op het moment dat ik de opdrachten zag, ging ik al nadenken over wat ik wilde maken. Ik heb wat op papier gezet en ben gewoon recepten gaan uitproberen.” Dankzij het vele oefenen wist Marieke ook de lastige madeleines onder de knie te krijgen. “Het lijkt een makkelijk cakeje, maar schijn bedriegt”, vertelt ze daarover. “Dit soort recepten lukken alleen door goed te lezen en te oefenen.”

Favoriete bakopdracht

Marieke maakte tijdens haar deelname aan Heel Holland Bakt de mooiste en lekkerste taarten, maar wat was eigenlijk haar favoriet? “Met het maken van het borstbeeld van André was ik zo in mijn element, het zat organisatorisch goed in elkaar. Dat zijn de leukere opdrachten”, deelt ze met de website. Maar haar beste opdracht? Dat was toch wel het broodje kroket. “Hier heb ik hoge ogen mee gegooid, het uiterlijk en de smaak van de kroketjes waren goed. In deze aflevering werd ik ook Meesterbakker, ik ben heel trots op mijn speldje.”

Oefenen, oefenen, oefenen

Als je meedoet aan Heel Holland Bakt staat je leven even helemaal op de kop. Marieke kan daarover meepraten. Zo vond ze het soms best lastig om haar werk in een woonwinkel en haar vrijwilligerswerk in een ouderencentrum te combineren met het oefenen van alle baksels. “Het gewone leven gaat ook gewoon door, als ik laat thuiskwam ging de oven direct aan en daar ging ik weer.”

“Het kost enorm veel tijd, gelukkig heb ik veel steun gehad aan mijn man en zoon. Vanuit zijn studentenkamer in Leeuwarden typte mijn zoon al mijn recepten uit. En als ik weer eens met mijn neus in de kookboeken zat of aan het oefenen was, bekommerde mijn man zich om het huishouden.”

Mooi avontuur

Marieke schopte het tot de halve finale en kijkt met een voldaan gevoel terug op haar bakavontuur. “Ik ben dankbaar dat ik mee mocht doen. Natuurlijk doe je ook mee om in de finale te komen, maar voor mij is de ervaring oprecht een cadeautje.”

[wp_ad_camp_5

Lees ook: De leukste tweets over aflevering 7 van Heel Holland Bakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Heel Holland Bakt | Beeld: Roland J. Reinders/Omroep MAX