Dit onderschatten de Heel Holland Bakt-kandidaten volgens de jury

25 januari 2023
Redactie Kookfans

Aha!

Elke zondag zitten we steevast voor de buis voor een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt. Van de moeilijke technische opdrachten tot verbrande koekjes en chaotische kandidaten: het is om te smullen. Maar is het allemaal echt zo moeilijk of lijkt dat maar zo? Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven weten het zeker: in de witte tent gaat alles anders. 

Tijdsdruk

In interview met Kookfans vertelt de jury over het nieuwe seizoen, en wat de kandidaten onderschatten. Want hoe goed het bakken in je eigen keuken ook gaat, in de beruchte witte tent gaat het toch een tikkeltje anders. Het grootste obstakel? De tijd!

Afleiding in de tent

“De kandidaten onderschatten de tijdsdruk”, vertelt Janny ons. Maar is er ook sprake van een hoop afleiding in de tent. “Thuis kan je het in je eigen tempo doen, dan maakt een half uur meer of minder niet uit. Maar in de tent is dat anders. Alles kan misgaan”, stelt Robèrt.

700 wespen en een teckel

En hoe die afleiding er dan uitziet? Sander, de tweede afvaller van het tiende seizoen, omschrijft het als volgt: “9 andere bakkers, 700 wespen, zonnestralen, windvlagen en een loslopende teckel.” Kortom, het wordt de kandidaten niet makkelijker gemaakt!

Concurrentie in de tent

En daarnaast heb je natuurlijk ook nog andere kandidaten, die ook willen winnen. Van concurrentie is alleen geen sprake, vertelt presentator André van Duin aan Kookfans. “Ondanks het feit dat het een wedstrijd is, helpt iedereen elkaar altijd. Ze willen allemaal winnen, maar het is niet dat ze het de ander misgunnen.”

Het tiende seizoen van Heel Holland Bakt is elke zondag te zien, om 20:30 uur op NPO 1.

Lees ook: Janny, Robèrt en André over toekomst Heel Holland Bakt: ‘Zolang het nog leuk is’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Beeld: Elvin Boer/MAX