04 december 2023
Fabiën

En een aantal andere opvallende bestelgewoonten

Het einde van het jaar is in zicht en dat was voor Thuisbezorgd.nl een teken om eens de balans op te maken en te kijken naar de bestelhistorie op hun website. De bestelwebsite heeft hun jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in Nederland gedeeld. Benieuwd naar wat we in Nederland het afgelopen jaar het meest hebben besteld? Lees snel verder.

Jaaroverzicht

Thuisbezorgd heeft op basis van zo’n 13.000 aangesloten restaurants gekeken naar wat er in 2023 op het menu staat in Nederland. Verrassende uitkomsten zoals onze onweerstaanbare trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag, de verdere groei van vega en vegan gerechten in Nederland, maar ook de populariteit van ontbijtjes aan huis of de bezorging van toetjes, komen terug in dit jaaroverzicht.

Het jaaroverzicht bevat een aantal opvallende punten. Zo kunnen we onder meer zien hoe vaak de Nederlandse bestelkampioen het afgelopen jaar iets heeft besteld via Thuisbezorgd. De absolute bestelkampioen van Nederland komt dit jaar uit Amsterdam. Die persoon bestelde 852 keer dit jaar, waarvan 200 broodjes kaas. Iemand anders uit Amsterdam kan rekenen op de allerduurste bestelling van 2023 met een rekening van €1.113, zonder fooi.

Geld uitgegeven

In Nederland lag de hoogste fooi dit jaar op € 46,45. Alleen in Zwitserland (€50,16) en Duitsland (€50) werden hogere fooien betaald. De meeste fooi geven mensen in Drenthe, Zeeland en Noord-Holland. Terwijl ze in Friesland en Groningen veruit het zuinigst zijn met fooien geven. In de provincies Noord-Brabant, Noord-Holland en Utrecht wordt het meeste geld uitgegeven aan bestellingen bij Thuisbezorgd.nl. Ook hier blijkt weer dat Friezen en Groningers het een stuk zuiniger aan doen dan de rest van Nederland.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden opvallend veel bestellingen ‘s nachts geplaatst. Maar de absolute nachtbrakers zijn in Groningen te vinden, waar 3,7% van de bestellingen diep in de nacht worden gedaan. Maar wat voor gerechten bestelden we dan het vaakst dit jaar?

De meest bestelden gerechten:

  • Pizza margherita
  • Döner kapsalon
  • Cheeseburger
  • Pizza salami
  • Pizza shoarma

Lees ook: Déze chips- en wijnsoorten vormen de perfecte combinatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Thuisbezorgd | Beeld: Adobe Stock