14 oktober 2020

Singapore Airlines biedt een ‘etentje naar nergens’ aan

Het aantal coronabesmettingen loopt al een tijdje op en een nieuwe lockdown loert weer om de hoek. Helaas, een vliegvakantie lijkt er eventjes niet meer in te zitten. Wat moeten we dan met die vliegtuigen, lijkt luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines gedacht te hebben. Dus bedachten ze iets leuks: een ‘etentje naar nergens’. Oftewel: dineren in een stilstaand vliegtuig. 

Vliegtuigeten

Singapore Airlines organiseert op 24 en 25 oktober twee lunches in hun Airbus A380, ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig. Hoewel vliegtuigeten nou niet bepaald aantrekkelijk klinkt, is dit toch nét een andere ervaring. Geen opgewarmde maaltijden uit plastic doosjes, die je eet terwijl je heen en weer schudt van de turbulentie. Nee, tijdens dit etentje kun je rustig genieten van een heerlijke maaltijd onder het genot van een film.

Ticket

Een ticket voor het Restaurant A380, zoals de pop-up restaurants niet bijster origineel heten, varieert tussen de dertig en vierhonderd euro – afhankelijk van welke klasse de ‘passagiers’ hebben geboekt. Voor de gasten in de eerste klas wacht er een vijfgangenmenu mét een extra gang met fruit en kaas. Ook krijgen ze een goodie bag. En kom je gekleed in een sarong, batik shirt of andere traditionele kledij, krijg je een cadeautje.

Succes

Dineren in een vliegtuig, die de landingsbaan overigens niet verlaat, blijkt immens populair in Singapore. Alle negenhonderd (!) plekken waren maandag in 26 minuten uitverkocht. Wegens het enorme succes komen er naast 24 en 25 oktober nog twee nieuwe dagen bij. Ook zullen ze het pop-up restaurant uitbreiden van alleen lunches naar ook diners. Mensen die in Singapore wonen kunnen zelfs een vliegtuigmaaltijd bestellen. Komen ze waarschijnlijk wel gewoon met de scooter brengen, niet met het vliegtuig.

Opbrengst

De luchtvaartmaatschappij wil met dit initiatief een beetje extra geld verdienen, nu er weinig gevlogen wordt. Vorige maand heeft Singapore Airlines al bijna twintig procent van de werknemers moeten ontslaan. Hopelijk kan er snel weer in de lucht genoten worden van een vliegtuigmaaltijd.

Lees ook: Slecht nieuws voor wijnliefhebbers: binnenkort wordt goedkope wijn veel duurder

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metro | Beeld: Unsplash