09 februari 2023
Jaimy Boer

Luisteren en proeven maar!

Ruiken, draaien en proeven. Wij zijn dol op wijn, maar eigenlijk weten we er helemaal niet zoveel van af. Wil jij je verdiepen in de wonderlijke wereld van de wijn, dan hebben we een fijne luistertip: podcast Wijnsnobs! 

Wijnsnobs

Een wijnkaart die volstaat met onbekende wijnen en een ober die je iets wil laten proeven. Tijdens het bestellen van wijn improviseren we vaak, en hebben we eigenlijk geen idee wat we aan het doen zijn. Gelukkig hoeft dat voortaan niet meer, want hosts Fris en Sophia van Wijnsnobs leren onwetende wijndrinkers op een laagdrempelige manier meer over wijn.

Wijnkenners

Hoewel ze graag wijn drinken, weten ze er zelf maar weinig van. Daarom schuiven de twee elke aflevering bij een wijnkenner aan tafel, om te leren over het maakproces, het combineren van wijn bij het juiste eten en passeert zelfs champagne de revue.

Sommeliers uit het vak, wijnmakers en wijnimporteurs leren je alles in jip-en-janneketaal waardoor je voortaan je vrienden of partner omverblaast met jouw opgedane kennis.

Samen drinken

Elke aflevering komt er een ander onderwerp voorbij, en worden er steevast een paar flessen opengetrokken. Fijne bijkomstigheid: de luisteraar kan met de wijnkenners meedrinken, want er wordt van tevoren bekendgemaakt welke wijnen ze gaan proeven. Zo proef je precies wat er net is geleerd, en dat gewoon vanuit je huis!

Wijnsnobs is via meerdere plekken te beluisteren, zoals in Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsDeezer en Anchor.

Lees ook: Budget-vriendelijke wijnhack: zo geef je het goedkoopste wijntje een luxe smaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Wijnsnobs, Marie Claire | Beeld: Pexels