08 december 2018
Sabine

Dat zijn wel heel veel calorieën…

Je zult niet de enige zijn die tijdens kerst vaak heel wat eten naar binnen werkt. Tijdens de 25ste dag van december staan er vaak meerdere hoofdgerechten op het menu in combinatie met een calorierijk voorgerecht en romig toetje. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het ontbijt, de brunch en de snacks tussendoor.

We gaan flink over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën tijdens kerst. 

Veel eten
Wanneer je hoort hoeveel calorieën je tijdens kerst naar binnen werkt, heb je meteen als goed voornemen om in januari op de lijn te letten en weer wat te doen met je sportschoolabonnement. We werken namelijk nogal wat calorietjes naar binnen tijdens deze feestdag – en dat terwijl we die dag verder niets uitvreten.

Calorieën
Wren Kitchens stelde onlangs een enquête samen om te ontdekken hoeveel calorieën de gemiddelde mens naar binnen lepelt tijdens kerst en het resultaat is best wel choquerend. Houd even in gedachten hoeveel calorieën je op een dag mag eten; voor vrouwen is dat 2000 en voor mannen 2500. Dáár gaan we dus flink overheen. Tijdens eerste kerstdag eten we namelijk 5373 calorieën!

Nog erger
Dit onderzoek is gehouden door een bedrijf dat gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel we best geloven dat de eetgewoontes daar op kerstdag hetzelfde zijn als hier, hebben zij géén tweede kerstdag. En wij wel. Het zou dus maar zo kunnen dat wij hetzelfde aantal calorieën nog even fijntjes opnieuw naar binnen werken op tweede kerstdag…

Lees ook: Zóveel kerstkransjes moet je dus eten om een kilo aan te komen

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Pixabay