18 april 2018

Zo ligt blijvend afvallen binnen handbereik

Dat gejojo is supervervelend en heel onnodig wanner je wat probeert af te vallen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf een aantal dingen ontzeggen. Deze dingen staan jou juist in de weg bij het blijvend afvallen. Als je stopt met deze zaken, zul het afvallen een stuk(je) makkelijker gaan. 

Doe deze dingen niet als je blijvend wilt afvallen.

Eten ontzeggen

Het eerste waar je mee moet stoppen is het verbieden van eten. Je moet jezelf niks verbieden, dan wordt de verleiding alleen maar groter. Iedereen heeft een zogeheten guilty pleasure en die moet vooral ook blijven staan. Blijf het dus eten, maar eet het met mate. Eet in plaats van een zak chips een bakje chips en je komt al een heel eind.

Krachttraining overslaan

Veel vrouwen zijn bang om aan krachttraining te doen, omdat ze bang zijn dat ze breed zullen worden. Toch heb je juist krachttraining nodig als je wilt afvallen. Door de spiermassa zul je veel meer kilo’s vet kwijtraken, omdat het de vetverbranding stimuleert.

Crashdiëten proberen

Ook crashdiëten zijn schuldig aan het jojo-effect. Door veel en vooral snel af te vallen is de kans dat het blijvend is heel klein. Langzaam afvallen werkt dan veel beter. Ook is het zo dat je met dit soort crashdiëten vooral veel vocht verliest en geen vet. Ze helpen dus helemaal niks.

Voor iemand anders afvallen

Probeer maar voor een iemand af te vallen; jezelf. Als anderen vinden dat je moet afvallen en je het daarom maar gaat doen, dan is dat de verkeerde motivatie. Je moet het zelf willen.

Afslankpillen nemen

Afslankpillen beloven wonderen, maar die zijn helemaal niet zo goed voor je als ze beloven. Sommige middelen zijn juist heel slecht en maken dingen in je lichaam kapot. Probeer dus af te vallen op eigen kracht, dan is de voldoening ook veel groter.

Niet genoeg slapen

Slaap ook genoeg als je aan het diëten bent. Als je weinig slaapt, kan dat de signalen dat je honger hebt beïnvloeden. Je voelt dat je honger hebt, terwijl je in werkelijkheid alleen maar moe bent.

Lees ook: Jamie Oliver tipt: zo zorg je ervoor dat kinderen (meer) groente en fruit willen eten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere