11 september 2018
Maayke

3. Ninja New York – New York, Amerika

Het restaurant Ninja New York is keer op keer in staat om haar gasten te verrassen (en soms wat angst aan te jagen). Het bijzondere restaurant is gevestigd in een ondergrondse ruimte die is ingericht om eruit te zien als een oud Japans dorp met donkere, kronkelige gangen, sierlijk houtwerk en stenen muren.

Wanneer je aankomt krijg je de keuze om het ‘veilige pad’ of het ‘gevaarlijke ninjapad’ te nemen naar je tafel. Spoiler alert: het ‘gevaarlijke ninjapad’ omvat een schemerig verlicht doolhof waar een ninja of twee naar je toe kunnen springen en je je een ongeluk schrikt. Zodra je aankomt in je kerker-achtige privé-eetkamer, begint het echte plezier. Je diner, onderbroken door verrassingsaanvallen van het bedienende personeel, bevat uitgebreid gepresenteerde Japanse gerechten. Denk aan sushi, sashimi en teriyaki, gepresenteerd met zwaarden, explosies en vuur, allemaal gecombineerd in een magische show aan het eind.

4. Ithaa Restaurant – Maladiven

Diep in de Indische Oceaan, te midden van koraalriffen waar kleurrijke vissen spelen, zit het Ithaa Undersea Restaurant. ‘s Werelds eerste onderwaterrestaurant is een gebogen, acryl gebouw dat de gasten trakteert op een 180 graden panoramisch uitzicht op de omringende oceaan.

Het Ithaa, gebouwd door het National Science Centre van Kuala Lumpur, is een onderzeese eetgelegenheid gemaakt van voornamelijk acryl en het is ‘s werelds grootste aquariumtunnel. De tunnel werd 5 meter verlaagd in de zee voor de kust van het Conrad Maldives Rangali Island Resort. Onder andere pijlstaartroggen, haaien, zeeschildpadden en prachtige vissen zijn te zien terwijl je aan het dineren bent. Om dit diepzeediner zelf te ervaren moet je een uur durende rit met het watervliegtuig maken vanaf de internationale luchthaven van Malé op de Malediven en van tevoren je stoel reserveren. Na verwachting zal dit bijzondere restaurant niet langer dan 20 jaar mee gaan door de verpletterende werking van de Indische Oceaan, dus reserveer snel een plekje in dit prachtige restaurant nu het nog kan!

bijzondere restaurants

Pagina 2/2

Lees ook: Gek op de Hollandse aardbei: zo bewaar je aardbeien langer

Dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Mashed | Beeld: videostill, YouTube