Christel

Met wie wil jij deze koekjes wel maken?

Koekjes en chocolade; daar worden we altijd blij van, helemaal wanneer het een combinatie is van de twee. Ben jij net zo’n zoetekauw als wij en is chocolade bij jou niet veilig? Deze chocoladekoekjes zijn dan echt wat voor jou! Wat voor vulling erin zit? Rolo!

Wat heb je nodig voor 16 koekjes?

  • 240 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 320 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 135 gram bruine suiker
  • 160 gram chocoladedruppels
  • 16 Rolo’s
  • 1 ei
  • scheutje vanille-extract
  • snufje zout
  • snuf baksoda

Wat moet je doen?

  • Doe de boter en suiker in een kom en mix dit tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix het opnieuw. Doe de bloem, zout, baksoda en chocoladedruppels in een kom en mix dit goed.
  • Doe het deeg in een kom en dek deze af met vershoudfolie. Plaats het deeg 2 uur in de koelkast. Doe de Rolo’s in de vriezer voor 2 uur.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 16 balletjes en druk in elk balletje een Rolo. Zorg dat het deeg de Rolo helemaal bedekt.
  • Druk elk balletje een beetje plat en plaats ze op de bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes zitten.
  • Bak de koekjes 15 tot 16 minuten in de oven of tot de bovenkant lichtbruin is.
  • Laat de chocoladekoekjes volledig afkoelen voor je ze eet.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je gemakkelijk zelf een mokka frappuchino!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Pexels