04 december 2017
Sabine

Je hoeft stad en land helemaal niet af te reizen voor een goede wijn!

Met het aanbreken van de decembermaand is ‘the most wonderful time of the year’ toch echt begonnen. Vooral tijdens deze feestmaand willen we nog weleens een chique wijn opentrekken. Nippen aan een heerlijke Italiaanse Chianti met goed gezelschap is altijd een goed idee. Maar wist je dat je de lekkerste wijn helemaal niet bij een of andere exclusieve slijterij hoeft te kopen? De allerbeste Chianti koop je gewoon bij déze supermarkt.

En het kost je maar een paar euro!

Rode wijn
Duurder betekent niet altijd beter. Dat bewijst de Lidl maar weer. Hun Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva, een heerlijke rode Italiaanse wijn, is deze week uitgeroepen tot een van de beste wijnen ter wereld. Uiteraard hangt aan deze fantastische fles wijn ook een prijskaartje dat we van de Lidl gewend zijn; een fles rood geluk kost namelijk maar €5.99! 

Prijs
Voor veel mensen is de International Wine Challenge nietszeggend, maar onder experts staat dit evenement ook wel bekend als de Oscars van de wijnindustrie. Er worden in totaal 14 gouden awards uitgereikt voor de beste wijnen en de Fortezza Dei Colli Chiantia Classico Reserva van de Lidl wist zo’n prijsje in de wacht te slepen! Tijdens een blinde proeverij kwam deze fles als winnaar uit de bus. Het is overigens niet de eerste keer dat de Lidl een prestigieuze wijnprijs wint. Hun Crémant de Bourgogne Blanc NV won ook al eens een mooie prijs.

Smaak
De Lidl-wijn is perfect voor de feestdagen. Volgens de Lidl is hun bekroonde Chianti een ‘volle, droge rode wijn met rijpe, fruitige smaken’. Ook zou de wijn perfect samengaan met kalkoen, steak en varkensrundvlees.

Lees ook: Zo lang kun je een geopende fles wijn bewaren

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels