01 december 2017
Maayke

broodje kebab

Straks kunnen we nooit meer een broodje kebab halen…

Iedereen herkent het scenario vast nog wel om standaard na een avondje stappen een stop te maken bij je favoriete kebab-zaak. Wij kunnen ons geen leven voorstellen zonder af en toe een heerlijk broodje kebab, maar toch dreigt de beroemde snack met kebabvlees op een warm broodje met wat saus te verdwijnen…

De milieucommissie van het Europees Parlement wil het gebruik van additief fosfaat in bevroren kebabvlees te verbieden.

Fosfaat
Als het Parlement dit advies deze maand nog opvolgt, betekent dat het einde van deze legendarische snack. Uit een onderzoek van Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid uit 2012 is gebleken dat de consumptie van Fosfaat kan leiden tot hart- en vaatproblemen. Toch blijkt Fosfaat lijkt onmisbaar in de vleesindustrie. Zonder deze toevoeging zou het vlees veel sneller uitdrogen en uit elkaar vallen. Bij vers vlees is het toevoegen van Fosfaat sinds 2014 toegestaan. Voor bevroren vlees gelden er nog geen richtlijnen.

Duitsland
Ruim 80 procent van de 500 ton kebabvlees die dagelijks wordt geproduceerd is afkomstig uit Duitsland. Een einde van het kebabtijdperk kan daar ook grote gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: TripAdvisor