02 augustus 2018
Naomi

Zo gaan je keukenspullen langer mee!

Een keuken inrichten is niet zo makkelijk als het lijkt. Alles moet op de juiste plek staan en ook nog juist neergezet worden, zodat het zolang mogelijk meegaat. Vooral het opruimen blijkt voor veel mensen een probleem te zijn. Er zijn namelijk vijf keukenspullen te noemen die bijna iedereen verkeerd opbergt. Voortaan doe jij het gelukkig wel op de beste manier. 

Zo gaan je spullen veel langer mee.

Pannen

Veel mensen hebben pannen opgestapeld in de kast staan. Dat is natuurlijk ook de efficiëntste manier om ze op te ruimen. Toch vergeten veel mensen dat de nikkellaag in de pannen een flinke opdonder krijgt als je er een andere pan op zet. Die schraapt over de laag, waardoor hij sneller aanbakt en niet meer goed egaal heet wordt. De oplossing hiervoor is een theedoek tussen de pannen te leggen of een panbeschermer. Zo gaan jouw pannen veel langer mee.

Vaatwasser

Ben jij iemand die de vaatwasser inruimt zoals het uitkomt? Wij deden dat eerder ook altijd, maar nu blijkt dat je daarmee je spullen onnodig beschadigt en dat het ook minder schoon wordt. Zo kun je plastic spullen het beste op het bovenste rek leggen, omdat dat deel van de vaatwasser minder heet wordt. Uit Engels onderzoek is overigens ook gebleken dat je borden en ander servies met eiwitresten het beste op het onderste rek geplaatst kunnen worden. Hierdoor worden ze schoner. Koolhydraatresten kunnen het beste in het midden geplaatst worden. Zo staan ze dichtbij de stralen en worden ze schoner.

Bekijk pagina 2 voor nog meer keukenspullen die we net even anders zouden moeten opbergen.


Pagina 1/2