23 januari 2024
Sanne

Let goed op en eet deze salade niet!

Een maaltijdsalade is ideaal als lunch of als lichte avondmaaltijd. Je kunt zo’n salade natuurlijk helemaal zelf maken, maar je kunt ook voor gemak gaan en een kant-en-klare salade in de supermarkt kopen. Heb jij onlangs een maaltijdsalade kip-ketjap gekocht? Let dan goed op, want de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft hiervoor een belangrijke veiligheidswaarschuwing afgegeven.

Maaltijdsalade kip-ketjap

De maaltijdsalade kip-ketjap 450g wordt per direct uit de schappen gehaald bij diverse supermarkten. Om precies te zijn bij Boon, Coop, Dekamarkt, Dirk en Hoogvliet. Uit controle is gebleken dat er mogelijk niet volledig gegaarde kipdijfilet in de salade kan zitten, zo schrijft de NVWA. Het advies is dan ook om de salade niet te eten!

Specificaties

Het gaat om de volgende producten:

Maaltijdsalade kip-ketjap, 450 gram van Boon

Maaltijdsalade kip-ketjap, 450 gram van Coop

Maaltijdsalade kip-ketjap, 450 gram van Dekamarkt

Maaltijdsalade kip-ketjap, 450 gram van Dirk

Maaltijdsalade kip-ketjap, 450 gram van Hoogvliet

maaltijdsalade kip ketjap

Beeld: NVWA

Niet opeten

Heb jij een van deze maaltijdsalades in huis? Controleer de verpakking dan goed om te kijken of hier een veiligheidswaarschuwing voor geldt. Valt hij onder bovenstaande specificaties? Nuttig het product dan niet, maar raadpleeg de website van de desbetreffende supermarkt waar je het hebt gekocht om  te zien wat je moet doen. In de meeste gevallen kun je de salade terugbrengen naar de winkel en krijg je je geld terug.

Lees ook: Goede vraag: zijn A-merken gezonder dan B-merken?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Pexels, NVWA