25 mei 2021

De supermarkt haalt het product uit voorzorg uit de winkels

Wie zijn broodje liever niet met pindakaas maar met een notenpasta bestrijkt, moet opletten. Albert Heijn haalt namelijk de AH 100% notenpasta amandel per direct uit voorzorg uit de winkels. Waarom en om welk product het precies gaat, lees je hieronder. 

Gezond

Tien jaar geleden had je er misschien nog nooit van gehoord, maar inmiddels is amandelpasta een geliefd alternatief voor pindakaas. Deze notenpasta, gemaakt van amandelen, bevat enorm veel gezonde vetten en proteïne, zoals vitamine E, omega 3 en onverzadigde vetzuren. Daarnaast heeft het ook nog eens een verlagend effect op het cholesterolgehalte.

Productiefout

Niet gek dus als je zo’n notenpasta in je keukenkastje hebt liggen. Heb je echter onlangs de AH 100% notenpasta amandel met houdbaarheidsdatum 31-07-2021 aangeschaft? Dan moet je even goed opletten. Door een productiefout zijn er namelijk pinda’s terechtgekomen in een deel van de productie. Dit allergeen staat niet als ingrediënt aangegeven op de verpakking en kan mogelijk een allergische reactie veroorzaken.

Pinda-allergie

Als je geen pinda-allergie hebt, is er gelukkig niet zoveel engs aan de hand. Reageert jouw lichaam echter wel slecht op pinda’s? Dan kun je deze amandelpasta van de Albert Heijn beter laten staan. Je mag de verpakking gewoon terugbrengen naar een Albert Heijn-winkel, daar krijg je je geld terug.

Zin in amandelpasta gekregen? Zo maak je het: Déze nieuwe trend is hét gezonde alternatief voor pindakaas!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: NVWA | Beeld: Unsplash, Freddy G