Esther Reitsema

Er zijn een aantal belangrijke dingen waarop je moet letten

Diepvriesgroente is altijd handig om op voorraad te hebben: zo heb je het hele jaar door groenten van elk seizoen in huis en maak je binnen no-time de lekkerste, gezonde gerechten. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je diepvriesgroente gebruikt. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje!

Laat het niet ontdooien

Een veelgemaakte fout is om de groenten uit de diepvries eerst te laten ontdooien voordat je ze toevoegt aan een gerecht. Wanneer je dit doet, wordt de groente snel slap. Het beste is om zo lang mogelijk te wachten met het toevoegen van de diepvriesgroente. Dat werkt vooral goed bij soepen, curry’s en pastasauzen. Zo blijft je groente lekker knapperig. Maak je iets in de oven, zoals een pizza of quiche? Dan is het wel aan te raden om de groenten eerst te ontdooien. Ze bevatten door het invriezen namelijk veel vocht, wat ervoor kan zorgen dat je gerecht zompig wordt.

Let op de kooktijd

Diepvriesgroenten zijn altijd al geblancheerd voordat ze ingevroren worden. Je hoeft deze groente dus niet zo lang te koken als verse groente. Meestal staat de kooktijd wel op de verpakking, en het is verstandig om deze informatie op te volgen. Anders ben je veel langer bezig dan nodig, en dat is natuurlijk zonde!

Verplaats de groente in zakken

Vaak wordt diepvriesgroente en -fruit verpakt in doosjes. Leuk en aardig, maar het neemt natuurlijk heel veel ruimte in. Tip van ons: haal de groente en het fruit uit de doosjes en stop ze in plastic zakjes. Zo past er veel meer in je vriezer! Let er wel op dat je de houdbaarheidsdatum en de kooktijd op de zakken schrijft.

Lees ook: Zó maak jij binnen 3 minuten jouw koelkast weer schoon

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Unsplash, Engin Akyurt