Rowan Hattu

Zo snel heb je je koelkast nog nooit schoongemaakt!

Je koelkast schoonmaken is niet altijd een pretje. Dit komt vooral omdat het meestal een grote klus is. Maar wist je dat je koelkast schoonmaken helemaal niet zolang hoeft te duren? Sterker nog: je kunt binnen drie minuten alweer klaar zijn. Hoe? Wij leggen het je uit.

Minuut 1: Leegruimen

Je begint met het leegruimen van je koelkast. Houd hiervoor een afvalzak bij de hand. Alle zaken die niet goed meer zijn mogen linea recta bij het afval. Verse, goed houdbare groenten en alle gekoelde zaken die nog langer bruikbaar blijven, zet je apart. Je kunt ze bijvoorbeeld op het aanrecht zetten of in een krat of doos even aan de kant houden. De zaak hier is om niet te lang over alles na te denken. Zit je te twijfelen of je die boontjes die bijna over datum zijn vandaag of morgen nog gaat gebruiken? Dikke kans dat je er toch niet aan toekomt en die boontjes straks verpieterd in de koelkast liggen. Weg ermee!

Minuut 2: Weggooien

Heb je een container binnen 30 seconden op loopafstand? Gooi dan je afval direct weg. Spoel eventuele vloeibare spullen (oude melk, die overgebleven soep van vorige week) door het toilet. Let goed op dat je hier geen verstoppingen mee creëert – dan heb je misschien een schone koelkast, maar een héél ander probleem.

Minuut 3: schoonmaken

Zorg dat je een lauwwarm sopje klaar hebt staan, en ga met een oud doekje door de koelkast. Neem de glasplaten af en vergeet hierbij niet de randjes en de hoekjes. Het hoeft niet lang te duren, zolang je het maar regelmatig doet. Zet vervolgens je overgebleven inhoudt terug de koelkast in. En voilà! Je hebt een opgeruimde koelkast. Door eens per week drie minuten tijd te maken voor deze schoonmaakbeurt, houd je je koelkast netjes. Zo voorkom je dat je eindeloos moet boenen. Dat scheelt een hoop werk.

Lees ook: Oei: deze plek in de keuken vergeten we het vaakst schoon te maken

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Pexels